Desarticulada una trama dedicada a vendre precontractes de feina per obtenir el certificat d'assignació del NIE

La investigació es va iniciar en detectar irregularitats en oficines de Sant Cugat, Rubí i Terrassa


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una furgoneta de la Policia Nacional / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'una furgoneta de la Policia Nacional / Foto: ACN

La Policia Nacional ha desarticulat una trama dedicada a la venda de precontractes de feina per tal que ciutadans comunitaris no residents poguessin obtenir el certificat de registre i assignació del NIE. S'han detingut nou persones per falsedat documental. La investigació va començar arran de la detecció a les Oficines de Documentació d'Espanyols i Estrangers de Sant Cugat, Terrassa i Rubí de precontractes laborals d'empreses sense activitat des de feia més d'una dècada. La documentació era aportada majoritàriament per ciutadans comunitaris per aconseguir el certificat d'assignació del NIE, imprescindible per a residir a l'Estat espanyol més de tres mesos.

Aquest document també habilita els ciutadans comunitaris a treballar, fer negocis, tenir relacions jurídiques o administratives i accés a la targeta sanitària. Per poder accedir a la documentació, han d'acreditar tenir recursos econòmics suficients, un segur mèdic privat o pública a càrrec del país d'origen o bé un precontracte laboral.

Els precontractes estaven a nom de dues empreses de la zona sense activitat laboral des de feia més de 10 anys i els facilitava un ciutadà espanyol que es feia passar pel representant legal de les companyies. Els beneficiaris contactaven amb aquesta persona perquè a canvi d'entre 30 i 50 euros els hi facilitessin al seu nom la documentació.

Als detinguts se'ls acusa d'un delicte de falsedat documental. El principal responsable de la trama residia a Barcelona. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.