Tres santcugatencs detinguts durant les protestes pro Hasél a Barcelona

Segons la portaveu dels joves, la detenció es va fer per part de la policia secreta i "de manera violenta"


  • Comparteix:

Manifestacions a Barcelona amb tres joves santcugatenques detingudes / Font: ACN

Manifestacions a Barcelona amb tres joves santcugatenques detingudes / Font: ACN

Tres joves de Sant Cugat, d'entre 20 i 21 anys, estan detinguts per les protestes a Barcelona per la llibertat del raper Pablo Hasél. Així ho han anunciat a través del compte de Twitter d'Hora Bruixa, en què també s'ha fet una crida a manifestar-se a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de les Corts, on encara estan detinguts els joves. Segons ha explicat a Cugat Mèdia la portaveu dels nois, Laura Rasch, aquests van ser detinguts durant la cinquena nit de protestes 'per la policia secreta i de manera violenta, quan 'tornaven de la manifestació'. Tot i que no ho tenen confirmat, Rasch creu que els joves estan detinguts per desordre públic.

Rasch ha remarcat que els joves han passat una nit "molt precària" a la comissaria de les Corts "per motius de repressió". La portaveu espera que no hi hagi "més manifestants detingudes per pura repressió". Es preveu que els tres joves santcugatencs detinguts passin a disposició judicial aquest dilluns.

La nit d'aquest dissabte a diumenge, la cinquena de protestes en contra de l'empresonament de Hasél, ha acabat amb 34 persones detingudes a tot Catalunya. Els Mossos els atribueixen fets relacionats amb els desordres públics i actes de pillatge que han tingut lloc aquest dissabte a la nit.

En concret, hi ha un detingut a Lleida, dos a Tarragona i 31 a Barcelona, segons fonts policials. En el cas de Barcelona, durant la darrera jornada de protestes diversos grups de persones han trencat vidres i saquejat botigues del passeig del Passeig de Gràcia. També han cremat barricades i han atacat la façana del Palau de la Música amb pedres. Durant la nit s'han viscut enfrontament entre manifestants i agents dels Mossos. Una de les càrregues que ha generat més polèmica, i que ja ha estat qüestionada per l'associació de defensa dels drets humans Irídia, s'ha produït al barri de Gràcia.

Joguines
Concentració contra la detenció de tres santcugatenques durant les protestes a Barcelona / Foto: Cedida

Una quarantena de persones s'ha concentrat aquest diumenge al matí a les portes de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de les Corts contra la detenció de les tres joves santcugatenques.




Laura Rasch

Tres joves van ser detinguts ahir al vespre tornant de la manifestació per la policia secreta i de manera violenta. Han passat la nit a la comissaria, molt precària i per motius de repressió. Esperem tenir més informació, que surtin bé i que no torni a passar, no volem que més manifestants siguin detingudes per pura repressió i per frenar-nos els peus.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.