La situació sanitària frena l'arribada de la futura biblioteca central urbana de Sant Cugat

El govern local no considera aquest projecte "una prioritat" dins del context de la Covid-19


  • Comparteix:

Imatge del projecte / Foto: BCQ Arquitectes

Imatge del projecte / Foto: BCQ Arquitectes

La biblioteca central urbana, que està previst construir al parc Ramon Barnils, ja no és una prioritat per a l'Ajuntament. El projecte, que es va començar a definir l'any 2016 per l'anterior equip de govern, havia estat adoptat, amb algunes modificacions, per l'actual. Ara mateix, però, és un projecte que no està 'esborrat del mapa, però no és un dels que sortirà en primera posició per arrencar de nou el pla inversor del municipi'.

Així ho ha explicat el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, durant el consell de barri del Nucli Antic, celebrat aquest dimarts. Soler ha lamentat que "la pandèmia ens ha trastocat molts dels grans projectes que com a equip de govern teníem plantejats per a aquest mandat".

Una biblioteca integrada dins del parc

La proposta arquitectònica, planificada per BCQ Arquitectes, hauria de donar forma a un centre d'innovació, formació, intercanvi i convivència. L'equipament estaria format per un edifici amb diversos espais polivalents. La façana estaria orientada a la Rambla del Celler i l'edifici quedaria parcialment soterrat, per no trencar la continuïtat del parc.

La intenció del nou equip de govern era mantenir la forma del projecte, aplicant algunes modificacions per guanyar eficiència energètica, fer compatibles activitats que tenen diferents sonoritats i flexibilitzar les funcionalitats. Amb tot, la intenció del govern actual era convertir la biblioteca central urbana en un nou equipament cultural més enllà de ser la biblioteca de referència. Així, podria acollir, per exemple, part de l'activitat de la Casa de Cultura, activitats de formació o la reivindicada sala polivalent.


Pere Soler

El projecte de la biblioteca és un projecte que ara per ara us puc dir que ha quedat semi-aturat. I dic semi-aturat perquè sí que és veritat que al començament del mandat vam agafar certa embranzida amb una modificació d'un projecte inicial per adequar tot aquest espai.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.