El projecte de la rotonda de l'Hipòdrom torna a caminar

L'Ajuntament ha obert el procés de licitació d'obres, després de la fallida del contractista el 2019


  • Comparteix:

Obert el procés d'adjudicació de les obres de l'Hipòdrom / Foto: Localpres

Obert el procés d'adjudicació de les obres de l'Hipòdrom / Foto: Localpres

Les obres per fer realitat el carril bici que travessarà la rotonda de l'Hipòdrom podrien estar enllestides al setembre d'aquest any. Així ho ha assegurat el regidor de Serveis Urbans i Mobilitat, José Gallardo, en declaracions a Cugat Mèdia. Després de la fallida del contractista que havia de realitzar els treballs el 2019, l'Ajuntament ha tornat a obrir el procés de licitació i adjudicació de les obres a una altra empresa.

El consistori feia públic que les obres de la rotonda estaven aturades per la fallida de l'empresa encarregada, Técnicas para la Mejora de la Movilidad, el novembre de 2019. Des d'aleshores, la construcció del carril bici que ha de travessar la rotonda de l'Hipòdrom per unir Sant Cugat amb Rubí i la pacificació del pas de vianants havien quedat a mitges. Ara, Gallardo ha anunciat que la situació "s'ha desencallat" i es mostra esperançat que, "si tot funciona com toca", els treballs estiguin enllestits al setembre d'aquest 2021.

La rotonda pròpiament serà una via de pas / Foto: Ajuntament
La rotonda pròpiament serà una via de pas / Foto: Ajuntament
El nou carril bici
El carril bici que connectarà Sant Cugat amb Rubí travessarà l'Hipòdrom i connectarà el carril bici amb la rotonda del Xic; també unirà el Centre Comercial amb l'Hipòdrom; i connectarà aquesta zona amb l'estació de FGC a través de Rius i Taulet i Lluís Companys. Quan tot plegat estigui enllestit s'haurà configurat una via ciclable de 2,5 quilòmetres.

A més, aquesta obra haurà de permetre una millora del trànsit a l'entorn de les rotondes del Xic, de la plaça dels Arreus i de la rotonda de l'hipòdrom. La proposta preveu habilitar dos carrils d'entrada a Sant Cugat (per la carretera de Rubí), dos de sortida (per carrer Vallespí / Ronda Nord), i mantenir els actuals carrils del carrer Cerdanya, que uneixen la plaça del Xic amb la dels Arreus (i connecten, per tant, les carreteres de Rubí i de Vallvidrera amb la Ronda Nord i l'avinguda de la Clota).

Seguretat per als vianants
Més enllà de garantir un pas còmode i segur per a ciclistes, els treballs a l'entorn de l'Hipòdrom també estan pensats per preservar la seguretat dels vianants. Així, les persones que vagin a peu disposaran de passos de vianants per poder travessar aquesta zona.




José Gallardo

S'ha desencallat el tema i s'ha publicat per poder licitar i adjudicar novament les obres, espero que al setembre puguin estar acabades. Si tot va bé i tot funciona com hauria de funcionar, aquestes obres poden estar acabades abans de final d'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.