El PSC reivindica el feminisme per combatre l'extrema dreta

L'acte també ha inclòs un homenatge a les dones assassinades víctimes del masclisme


  • Comparteix:

El primer tinent d'alcalde, Pere Soler, ha introduït la lectura del manifest del 8-M del PSC / Foto: Cugat Mèdia

El primer tinent d'alcalde, Pere Soler, ha introduït la lectura del manifest del 8-M del PSC / Foto: Cugat Mèdia

El PSC de Sant Cugat ha celebrat aquest dilluns, per primera vegada, un acte públic amb motiu del Dia Internacional de la Dona. La secretaria de feminisme del partit, Paula Núñez, ha explicat que l'augment dels votants d'extrema dreta situa les dones i el feminisme 'en un moment crític' que requereix 'alçar les veus del feminisme socialista'. Durant la trobada, que ha tingut lloc a la plaça dels Quatre Cantons, s'ha realitzat la lectura del manifest socialista per part de les regidores i membres femenines de l'executiva local.

El manifest reivindica la importància de seguir denunciant les discriminacions estructurals que pateixen les dones i exposa com la crisi de la pandèmia ha evidenciat, una vegada més, la desigualtat de gènere. Per assolir la igualtat, segons els socialistes, "les dones necessiten governs feministes que prioritzin la defensa dels seus drets perquè sense drets no hi ha igualtat, perquè sense igualtat no hi ha llibertat". El primer secretari del PSC, Pere Soler, ha donat pas a la lectura del manifest.

Per acabar, s'ha fet un homenatge a les víctimes d'assassinats masclistes amb la menció simbòlica dels noms d'algunes d'elles.


Paula Núñez

El feminisme, les dones, estem en un moment crític amb l'extrema dreta i crec que és un moment en què hem d'alçar les veus, i hem d'alçar les veus del feminisme socialista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.