Joan (ciclista): 'S'ha d'anar amb compte; no pots anar a tota pastilla encara que sigui per un carril bici'

Aquest dilluns ha arrencat una nova ordenança que regula la mobilitat de bicicles, patinets i vehicles de mobilitat personal


  • Comparteix:

Els patinets elèctrics i les bicicletes ja no poden anar per les voreres. Aquest dilluns ha entrat en vigor una nova ordenança que en regula la mobilitat, així com la dels vehicles de mobilitat personal i altres ginys sense motor. Així doncs, bicicletes i patinets elèctrics han de circular per la calçada i els carrils bici. Igualment, poden anar pels carrers vianantitzats quan no estiguin massificats i es pugui respectar una distància prudencial. Durant el primer matí amb la mesura vigent, molts ciutadans de Sant Cugat n'estaven al cas.

És el cas d'Ani Atanasova, que va a la feina en bicicleta o en patinet. Ha explicat que no sabia que la normativa començava aquest dilluns, però que sí que la coneixia perquè la policia l'ha avisat algun cop. Es queixa, però, del fet que li farà perdre temps: "Haurien de deixar-te anar per la vorera a una velocitat moderada, perquè si he d'anar per la carretera, hauré de fer força més volta. I per això ja puc anar caminant".

Joan també és ciclista i assegura que n'era conscient, de la nova normativa. Diu que sempre que veu que hi ha gent a la vorera, va per la carretera: "S'ha d'anar amb compte perquè si veus que hi ha molts vianants i que a més porten nens que es poden escapar, tu no pots anar a tota pastilla, encara que sigui per un carril bici. Has d'anar amb compte. No pots anar a 30 o 40 quilòmetres per hora, perquè hi ha bicicletes elèctriques que van molt ràpides o gent que està molt en forma i que també va molt de pressa".

D'això es queixa justament Maria Teresa Taron, que com a vianant assenyala que aquest tipus de vehicles la molesten i que no creu que la nova ordenança faci canviar el seu comportament: "El primer que haurien de fer els patinets i les bicicletes és aprendre el codi de circulació. Tant és que vagin per la carretera com que tinguin la seva via, van per on volen! Tan aviat t'ataquen per darrere com t'esquiven per davant. No fan els cedeix el pas, i per mi són una complicació".

L'incompliment de la normativa pot suposar multes d'entre 100 i 1.000 euros. També està prohibit circular amb auriculars o fent servir el mòbil, i l'assegurança no és obligatòria, però sí que es recomana tenir-ne una. Pel que fa a l'ús del casc, és obligatori per als menors de 16 anys.

Principals trets de l'ordenança:







Ani Atanasova

Ho sabia d'abans, que hi havia una normativa. I alguna vegada algun policia m'havia dit alguna cosa, però continuava anant per la vorera. Però que fos obligatori, no sabia que començava avui. Haurien de deixar-te anar per la vorera a una velocitat moderada, perquè si he d'anar per la carretera, hauré de fer força més volta. I per això ja puc anar caminant.

Joan

S'ha d'anar amb compte, perquè si veus que hi ha molts vianants i que a més porten nens que es poden escapar, tu no pots anar a tota pastilla, encara que sigui per un carril bici. Has d'anar amb compte. No pots anar a 30 o 40 km/h, perquè hi ha bicicletes elèctriques que van molt ràpides o gent que està molt en forma i que també va molt de pressa.

Maria Teresa Taron

El primer que haurien de fer els patinets i les bicicletes és aprendre el codi de circulació. Tant és que vagin per la carretera com que tinguin la seva via, van per on volen! Tan aviat t'ataquen per darrere com t'esquiven per davant. No fan els cedeix el pas, i per mi són una complicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.