Sant Cugat condemna la invasió militar d'Ucraïna per part de la federació russa

Tots els partits amb representació al ple s'hi han sumat a través d'una declaració institucional


Temes relacionats

Aldo Ciprian: 'Hem de ser més àgils amb l'ajuda als ucraïnesos; no hem d'esperar que la Generalitat i l'Estat ens diguin què hem de fer' (18/mar/22)

Aristoy: 'Ens hem mantingut al marge de les recollides de material per Ucraïna perquè com a institució donem resposta més estructural' (17/mar/22)

Sant Cugat activa un pla d'acollida per als refugiats ucraïnesos (14/mar/22)


  • Comparteix:

Un cartell en contra de la guerra durant la primera manifestació feta a Sant Cugat / Foto: Lali Puig (Ajuntament)

Un cartell en contra de la guerra durant la primera manifestació feta a Sant Cugat / Foto: Lali Puig (Ajuntament)

L'Ajuntament de Sant Cugat, a través d'una declaració institucional al ple municipal, ha condemnat la invasió militar d'Ucraïna per part de la federació russa iniciada la matinada del 24 de febrer. Tots els partits s'han mostrat contraris als atacs perpetrats contra la població, els municipis i territoris ucraïnesos, així com el desplegament militar ordenat pel govern rus i totes les conseqüències que se'n deriven, 'davant una violació flagrant dels drets humans i del dret internacional, i les seves greus conseqüències a escala local, regional i global', es detalla en el document.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Del text de la declaració es desprèn la petició d'aturada i retirada immediata de les accions contra la població ucraïnesa, manifestant la solidaritat amb totes les víctimes d'aquest conflicte, així com amb el patiment de la comunitat ucraïnesa que resideix a Sant Cugat.

El ple també ha volgut mostrar el seu suport a totes aquelles organitzacions que, sobre el terreny, treballen en la defensa i protecció dels drets humans que "tan greument es veuen vulnerats, amb especial atenció a tota la població i col·lectius més desfavorits".

El ple santcugatenc ha declarat la "profunda aposta a favor de la democràcia local i la diplomàcia de les ciutats, basats en els valors de la pau que uneixen tots els municipis europeus, expressant la solidaritat amb els governs locals ucraïnesos, claus a l'hora de protegir la població". En aquest sentit, també han verbalitzat el "suport a la integritat de la República d'Ucraïna i a la reacció i mesures adoptades per la comunitat internacional, la Unió Europea, l'Estat espanyol i la Generalitat de Catalunya en defensa del poble ucraïnès i en favor de la pau i els principis i valors democràtics".

El plenari està convençut que "l'ús de la violència, en totes les seves formes, no pot ser mai una solució als conflictes. Per això reclamem, alineats amb la comunitat internacional, la fi de les hostilitats i el retorn a les vies diplomàtiques, tot establint una aposta decidida i clara amb el diàleg i l'entesa i una aposta contundent en la construcció de la pau", afegeix el text.

La declaració acaba manifestat "la voluntat de totes aquestes institucions de posar recursos a disposició de la comunitat ucraïnesa, per facilitar l’acollida de persones refugiades, segons acordin les autoritats competents en matèria d’asil, així com la nostra disposició, en qualitat d’ens local, perquè els ens locals ucraïnesos puguin garantir el benestar de la seva població en el futur".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.