Reconvertim el Camp de Golf reclama el conveni entre Sant Cugat, Rubí i l'Incasòl abans de l'estiu

La plataforma es queixa que fa vuit mesos que la signatura per convertir el camp en un parc urbà està congelada


  • Comparteix:

lmatge d'arxiu de l'antic camp de golf de Can Sant Joan / Foto: Cugat Mèdia

lmatge d'arxiu de l'antic camp de golf de Can Sant Joan / Foto: Cugat Mèdia

La plataforma Reconvertim el Camp de Golf es queixa que fa ja vuit mesos que els ajuntaments de Sant Cugat i Rubí i l'Incasòl es van comprometre a signar un conveni per convertir el camp de golf de Can Sant Joan en un parc urbà. 'Els ajuntaments ni tan sols van arribar a contestar els correus de recordatori que la Plataforma va enviar durant el mes d'octubre del 2022', adverteix el col·lectiu en un comunicat. La plataforma insta les parts implicades a tenir signat el conveni que activaria el projecte 'abans de l'estiu', i reclama als grups municipals de l'oposició que demanin explicacions per desencallar-ho.

La membre de la plataforma Mireia Gascón creu que el fet que és "un tema complex" i que "no és una prioritat" per a les administracions està endarrerint la resolució. "Els ajuntaments podrien assumir aquest compromís si realment hi hagués voluntat política", ha lamentat. L'activista ha assenyalat que aquesta iniciativa tindria una bona rebuda per part de la població: "Crec que si es fes la ciutadania ho veuria amb bons ulls, també de cara a les eleccions de 2023".

Un parc interurbà

Segons l'esborrany del conveni que s'està treballant entre l'Institut Català del Sòl (Incasòl), l'Ajuntament de Sant Cugat i l'Ajuntament de Rubí, la intenció és restaurar el camp de golf de Can Sant Joan i que aquest espai passi a dedicar-se a l'ús ciutadà. Es tracta d'una proposta del mateix Incasòl (actual propietari dels terrenys) que recull algunes de les reivindicacions defensades fins ara com la restauració i renaturalització, la cessió als dos consistoris i l'obertura a la ciutadania.

L'espai té una superfície de 800.000 metres quadrats, dels quals 570.000 són del terme municipal de Sant Cugat i 230.000 són de Rubí.


Mireia Gascón

Es podria assumir el compromís si hi hagués voluntat política. Sant Cugat diu que li sembla una idea molt maca, però no els hi interessa. Rubí es mou quan nosaltres treiem el cap.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.