Treballadors de Grifols es concentren contra els acomiadaments anunciats per l'empresa

Convocats per CCOO, exigeixen que el pla de retallades no afecti els llocs de feina


Temes relacionats

Thomas Glanzmann, nou president executiu de Grifols (21/feb/23)

Grifols anuncia un pla de retallades, amb un centenar d'acomiadaments a Catalunya (15/feb/23)


  • Comparteix:

Treballadors de Grifols rebutgen el pla de retallades anunciat per l'empresa, que comportarà 92 acomiadaments a les plantes de Sant Cugat i Parets del Vallès. Per això, i convocats per CCOO, un centenar d'ells s'han concentrat aquest dimecres a les portes de la seu santcugatenca per exigir que l'empresa faci marxa enrere amb els acomiadaments i com a prèvia al calendari de negociacions que enceten el sindicat i l'empresa. La secretària general de la Secció Sindical Interempreses de CCOO del Grup Grifols, Anabel Pimentel, ha explicat que només els han avançat algunes justificacions per a l'eliminació de llocs de feina, com la duplicació de càrrecs i per un tema econòmic.

És per això que des del sindicat, ha concretat Pimentel, reclamen una política de zero acomiadaments i, en tot cas, assumir retallades, però que no afectin els treballadors. La secretària general de la Secció Sindical critica que es plantegi eliminar llocs de feina quan l'empresa ha anunciat que va tancar el 2022 amb un benefici de 208 milions d'euros.

Els 92 acomiadaments anunciats per Grifols formen part d'un pla de retallades que d'abast mundial que afectarà 2.400 empleats.

Des de la companyia, asseguren que "respecten el dret dels treballadors a manifestar-se i el procés de negociació que s'ha iniciat aquest dimecres amb el període de consulta del plan de millores operatives anunciat el 15 de febrer passat".


Anabel Pimentel

Si que ens han avançat que es basaran en els temes organitzatius, perquè diuen que hi ha una duplicitat de persones que fan la mateixa feina. I després sobre tot per un tema econòmic, ells indiquen que com a Grifols S.A. tenen pèrdues, però realment el holding no en té. Ahir va presentar les dades i tenen un benefici nét de 208 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.