Grífols guanya 208 milions, un 10,4% més que el 2021

La companyia obté uns ingressos rècord de més de 6.000 milions i té un deute financer de 9.191,3 milions


Temes relacionats

Grifols anuncia un pla de retallades, amb un centenar d'acomiadaments a Catalunya (15/feb/23)


  • Comparteix:

El conseller delegat de Grifols, Víctor Grífols Déu, durant la junta d'accionistes de juny a Sant Cugat del Vallès / Foto: ACN

El conseller delegat de Grifols, Víctor Grífols Déu, durant la junta d'accionistes de juny a Sant Cugat del Vallès / Foto: ACN

La multinacional catalana Grífols, amb seu a Sant Cugat, va guanyar 208 milions d'euros el 2022, segons ha anunciat aquest dimarts en la presentació dels seus resultats. La xifra suposa un 10,4% més que l'any anterior, i es basa en uns ingressos rècord que arriben als 6.064 milions d'euros (+12,4%), impulsats per Biopharma (5.005 milions). La companya ha aconseguit reduir el seu endeutament, amb una ràtio de palanquejament que disminueix per set i un deute financer net de 9.191,3 milions. Grífols va anunciar recentment un pla per estalviar-se 400 milions d'euros, que inclou l'acomiadament d'uns 2.300 treballadors arreu del món, dels quals prop d'un centenar podrien ser a Catalunya.

Grífols també ha presentat les seves previsions de cara al 2023, que inclouen un "sòlid creixement" dels ingressos, amb un increment d'entre el 8% i el 10%, i de l'EBITDA, que passaria dels 1.247 milions d'euros actuals a uns 1.700 milions.

Durant el 2022, l'obtenció de plasma per part de Grífols ha augmentat un 25% en comparació amb l'exercici anterior. De totes maneres, l'empresa ha optat per "optimitzar" la seva xarxa de centres de plasma, tancant-ne 18 durant l'últim trimestre de l'any. Durant els primers sis mesos de l'any, hi podria haver nous tancaments.

Els co-CEO de Grífols, Víctor Grífols Deu i Raimon Grífols Roura han destacat que la companyia ha tancat l'any 2022 "complint els seus compromisos" i prenent "mesures difícils necessàries per enfortir encara més l'organització".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.