La Fiscalia demana més de 100 anys de presó a un osteòpata per 23 abusos sexuals a Sant Cugat i Barcelona

El processat admet al judici que potser no va saber "fer millor" els tractaments


  • Comparteix:

Moment del judici / Foto: ACN

Moment del judici / Foto: ACN

La Fiscalia demana 111 anys de presó per a un osteòpata acusat d'haver abusat sexualment 23 dones a les seves consultes de Barcelona i Sant Cugat. Els fets van tenir lloc entre el 2013 i el 2016 i s'han començat a jutjar aquest dimarts a l'Audiència de Barcelona. Dels 23 presumptes casos portats a judici, 11 es van produir a Sant Cugat, entre els quals un per un delicte d'abús sexual continuat, quatre per abús sexual amb penetració i sis per abús sexual.

Per cada un dels casos, la Fiscalia demana penes entre els 3 i 10 anys de presó, en funció del tipus de delicte. També demana indemnitzacions per a cada una de les víctimes, que oscil·len entre 10.000 i 25.000 euros, i sumen 255.000 euros.

Segons l'escrit d'acusació de la Fiscalia, el processat, diplomat en Fisioteràpia, aprofitava els tractaments d'osteopatia i "la confiança de les pacients" per la funció de la seva professió, per fer tocaments als pits i a les zones genitals que res tenien a veure amb el tractament. Se centrava sobretot en tractaments d'osteopatia abans i després del part.

La Fiscalia també demana la prohibició de comunicació o acostament a les víctimes, així com la llibertat vigilada durant cinc anys una vegada completada la condemna de presó.

Declaració al judici

En la seva declaració, l'acusat ha admès que "pot ser que en algun moment" no hagués "sabut fer-ho millor", però ha assegurat que tots els tractaments i tocaments que feia tenien com a única finalitat la terapèutica. En una breu declaració a la seva defensa, ha dit que sempre va actuar seguint la 'lex artis' i per beneficiar terapèuticament les seves pacients, sense cap ànim libidinós.

L'home, arrestat pels Mossos a inicis del 2017, ja fa anys que no exerceix.

De fet, en acabar la primera sessió, les advocades de les víctimes, Laia Serra i Júlia Humet, han remarcat que l'home es va aprofitar del seu prestigi, ja que era un dels més reconeguts de Barcelona, per abusar de les dones, que els costava reconèixer els abusos i admetre'ls. Per això, a banda del procés habitual de les víctimes sexuals, havien de passar un procés intern per reconèixer aquells fets com a abusos perquè es tractava d'un professional reconegut i molt recomanat. Serra ha criticat que la defensa vulgui "emmascarar els abusos sexuals amb un debat tècnic" sobre el tractament osteopàtic, assegurant que tots els tocaments formaven part de la 'lex artis' habitual.

El judici durarà fins la setmana vinent, però les declaracions de les víctimes i altres proves es faran a porta tancada a petició de les acusacions.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.