Un Guernica amb els colors de Palestina per la pau i contra la 'neutralitat'

Unes 200 persones s'han concentrat a Octavià i han pintat el mural, en una trobada reivindicativa, familiar i festiva


Temes relacionats

L'equip de govern tanca files entorn la regidora d'Educació (22/gen/24)


  • Comparteix:

Unes 200 persones s'han concentrat aquest dissabte a la plaça d'Octavià per reclamar l'alto el foc a Gaza. Ha estat una protesta amb ambient festiu, amb música en directe i tallers per a tota la família. Col·lectivament, han pintat amb els colors de Palestina un mural del Guernica, que han penjat durant una estona a la muralla del Monestir per fomentar 'una ciutadania crítica, solidària i compromesa en la defensa dels drets i contra les injustícies'.

Aquesta era una iniciativa que, en un principi, havien convocat Famílies de Sant Cugat amb Palestina, la Coordinadora d'AFES de Sant Cugat i Dissidència Sònica. L'Ajuntament, però, va argumentar que els darrers caps de setmana Octavià havia estat plena d'activitats i va oferir la plaça de l'U d'Octubre. Els convocants van rebutjar l'emplaçament i finalment han convertit la jornada festiva en manifestació.


Tot plegat ha arribat després que l'Ajuntament demanés a les escoles "neutralitat" quant al setge d'Israel a Gaza i instés a retirar un mural que representava el Guernica amb els colors de Palestina a l'escola Pins del Vallès. "Diem prou a la censura que des de l'Ajuntament ens han volgut imposar", han reivindicat els col·lectius convocants en el manifest. Consideren que el conflicte entre Israel i Palestina s'ha de tractar arreu: "A casa, al carrer i també a les escoles cal parlar del genocidi a Palestina, perquè el silenci ens fa ser còmplices". També han lamentat una "doble moral" que permet parlar d'Ucraïna a les escoles, però no de Gaza.

Al manifest, també han rebutjat "els intents de relacionar les mostres de suport al poble palestí i les crítiques a l'estat d'Israel amb l'antisemitisme". "Sabem que l'antisemitisme i la judeofòbia existeixen, i cal combatre'ls frontalment, però és inadmissible que s'utilitzin per silenciar reivindicacions justes i legítimes", han reivindicat.

A la trobada han assistit les regidores Esther Madrona (ERC), José Gallardo i Pilar Gorina (PSC), Marco Simarro i Ariadna Sierra (CUP) i Ramon Gutiérrez i Aina Balada (ECP).


Manifest Palestina

Prou de la doble moral i hipocresia institucional. Per què a les escoles s'ha pogut parlar d'Ucraïna però no de Palestina?



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.