L'Ajuntament mantindrà el camp de futbol de Volpelleres com a aparcament mentre busca nous espais

El govern s'ha reunit amb comerciants i empresaris de l'entorn de la plaça del Xic per abordar la falta d'aparcament a la zona


  • Comparteix:

El camp de futbol de Volpelleres, reconvertit en aparcament provisional / Foto: Cugat Mèdia

El camp de futbol de Volpelleres, reconvertit en aparcament provisional / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament estudiarà noves ubicacions per 'pal·liar la manca d'aparcament' al voltant de la plaça del Xic. Així ho ha anunciat el govern municipal després de reunir-se amb la nova associació de comerciants d'aquesta zona, Sant Cugat Comerç i Sant Cugat Empresarial (SCE), on ha explicat que l'estacionament al camp de futbol de Volpelleres, al carrer de Víctor Català, és un espai 'provisional' que respon a aquesta falta d'aparcament els caps de setmana. De moment, des del govern no s'ha volgut exposar quines són aquestes ubicacions argumentant que no volen que 'aquest problema generi encara més problemes de mobilitat'.

L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha raonat que l'espai provisional és l'idoni ara mateix, que respon a una "necessitat evident" i que la mostra és que "des del primer cap de setmana sempre ha estat ple de vehicles el pàrquing". Treure el camp de futbol els caps de setmana ha provocat la reacció negativa dels veïns de Volpelleres, que justament, aquest diumenge han convocat una concentració per reclamar que l'espai no deixi de ser un camp de futbol.

Aquest era el cartell que hi havia situat dimarts al camp de futbol

Aquest era el cartell que hi havia situat dimarts al camp de futbol / Foto: Cugat Mèdia



A començaments d'aquesta setmana Cugat Mèdia va detectar la presència de cartells de prohibit aparcar per aquest mateix diumenge a causa de la manifestació. L'Ajuntament ha negat que hi hagués aquests cartells i ha remarcat que "diumenge el pàrquing obrirà amb tota la normalitat". A més, preguntat sobre les queixes veïnals, Vallès ha fet una reflexió en vers que Sant Cugat té molts altres espais per fer esbarjo i esport aprop del camp de futbol: "Si feu la investigació de veure quanta gent passa l'estona allà un diumenge veureu que és molt poca, tenim la sort que hi ha altres parcs per traslladar aquesta petita activitat que hi havia els diumenges".

El responsable del Cafe Belgrado, Josep Alà, en representació dels comerços de la zona, ha explicat que l'entorn de la plaça del Xic es troba amb "un creixement exponencial amb molta afluència de fora de Sant Cugat que aporten riquesa i visibilitat al municipi". Alà i els comerciants coincideixen en la necessitat de disposar d'un espai com a aparcament i ha afirmat que "les ubicacions que es proposen són a prop de l'estació i dins l'anella de baixes emissions, fet que no només donarà servei a la zona de la plaça del Xic sinó que també al centre de la ciutat".







Josep Maria Vallès

Afortunadament Sant Cugat té molts espais, moltes zones per fer esport , per passar moments d'esbarjo, jo no sé si vosaltres heu anat un diumenge al matí allà, la quantitat de gent que passa allà el diumenge és molt poca

Josep Alà

les ubicacions que es proposen són a prop de l'estació i dins l'anella de baixes emissions, fet que no només donarà servei a la zona de la plaça del Xic sinó que també al centre de la ciutat



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.