Comença a funcionar a Sant Cugat el servei de teleassistència mòbil per a víctimes de violència de gènere


  • Comparteix:

L'Ajuntament ja ha fet efectiva l'adhesió al programa de teleassistència mòbil per a dones que pateixen violència de gènere que coordina Creu Roja amb l'objectiu de poder garantir una atenció immediata en cas d'urgència i poder donar una major seguretat a les víctimes. A data d'avui un parell de persones ja s'han interessat per aquest servei a la nostra ciutat i des del servei municipal DónaInformació estimen que hi podria haver prop de 20 dones al municipi que podrien acollir-se a aquest recurs.

La regidora d'Igualtat, Marta Subirà, ha explicat que aquest és un recurs més al servei de les persones que pateixen violència de gènere, amb la finalitat de garantir-los una atenció immediata en cas d'emergències, però també de proporcionar seguretat i tranquil·litat i d'ajudar a aquestes persones a superar la sobrecàrrega emocional que suposa una situació com aquesta.

Segons Subirà, a Sant Cugat hi ha prop d'una vintena de dones que es podrien acollir a aquest programa. Els requisits necessaris són tenir ordre de protecció i no conviure amb l'agressor.

Marta Subirà

Va adreçat a les dones que pateixen violencia, però han de complir dos requisits, tenir un ordre de protecció i no conviure amb l'agressor, amb això la dona pot utilitzar el servei. Es dixarà el servei quan la persona ho vulgui o quan s'incompleixin els requisits.


A Catalunya el programa de teleassistència funciona des de fa uns mesos sota la coordinació de Creu Roja i amb els suport dels Ajuntaments i els cossos de seguretat. Segons el President de Creu Roja Sant Cugat - Rubí, el programa ja s'ha implantat a la nostra ciutat a través d'un parell de persones i amb l'objectiu que cada vegada s'afegeixin més dones afectades per la violència de gènere.

Antoni Aguilera

Aquí a Sant Cuagat ja s'ha implentat un aparell que ja està en servei, Aquesta setmana es farà una reunió amb una altra persona i segurament serà el segon aparell que es posarà en marxa.


El programa de teleassistència funciona a partir de telèfons mòbils que permeten establir una conversa amb la persona que ha donat l'avís i alhora poder localitzar-la a través del sistema GPS i la triangulació d'antenes. El dispositiu incorpora dos sistemes diferents per si un dels dos falla i la centraleta activa automàticament els recursos disponibles com cossos de seguretat i atenció. Ho explica el coordinador de Creu Roja Sant Cugat- Rubí, Xavier Royo

Xavier Royo

El principal avantatge del sistema és que en el moment que es realiza un senyal, s'acunsegueix que des de creu roja es manté una conversa i a més també en tot moment es coneix la situacio real des d'on la persona es troba.


Aquest nou servei per a víctimes de la violència de gènere, que s'està començant a aplicar arreu de l'Estat a través de la Federación Española de Municipios y Provincias en col·laboració amb l’IMSERSO, complementa altres mesures similars que ja s'oferien des del servei municipal DónaInformació. Aquest recurs és totalment gratuït i per sol·licitar-lo cal adreçar-se o bé al mateix servei DónaInformació o als serveis socials de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.