Els CAP de Sant Cugat continuen en alerta per fer front a l'onada de calor


  • Comparteix:

La Generalitat manté activada la segona fase del pla de prevenció

La Generalitat manté activada la segona fase del pla de prevenció

Continua activada la segona fase del pla de prevenció per minimitzar els efectes de l'onada de calor, que ha engegat la Generalitat, tot i que podria desactivar-se avui mateix. Des dels centres d'atenció primària de Sant Cugat asseguren que encara no poden comptabilitzar les persones afectades per les altes temperatures però afegeixen que no s'ha registrat cap cas greu i es manté, de moment, una situació de normalitat.

Les altes temperatures d'aquest cap de setmana han fet que el departament de Salut de la Generalitat engegués, ja el passat divendres, la segona fase del pla de prevenció per reduir els efectes de la calor.

De moment, però, des dels CAPs de Sant Cugat asseguren que encara és aviat per fer una valoració o donar xifres de les persones que s'han vist afectades per aquestes altes temperatures al nostre municipi. Tot i això, de moment la segona fase del pla de prevenció continua activada.

El director del CAP de Valldoreix, Marc Matarrodona, ha explicat al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora que, per ara, no s'ha detectat cap cas greu.

Marc Matarrodona

Volem esperar dos dies per comptabilitzar els afectats per l'onada de calor. De moment no hi ha hagut cap cas greu però la segona fase del pla de prevenció la mantindrem fins dimecres.


La segona fase del pla de prevenció possiblement es desactivi avui dimarts, i consisteix bàsicament en fer un seguiment per telèfon d'aquells col·lectius més vulnerables, com els ancians, els discapacitats, els malalts crònics i les persones amb depressió. Matarrodona ha assegurat que, a data d'avui, ja s'ha telefonat i previngut a la majoria d'aquestes persones, i ha recordat també la importància de tenir una cura especial amb els nadons.

Recordem que la primera fase del pla de prevenció ha anat dirigida a les persones majors de 75 anys que necessiten d'assistència domiciliària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.