En 24 anys, 95 persones han contret el virus de la Sida a Sant Cugat


  • Comparteix:

Segons les dades, la majoria són homes i el col·lectiu més afectat és el dels heterosexuals que prenen drogues per via intravenosa

Segons les dades, la majoria són homes i el col·lectiu més afectat és el dels heterosexuals que prenen drogues per via intravenosa

Un total de 95 persones s'han infectat pel virus de la Sida des de l'any 1981 a la nostra ciutat. Això suposa l'aparició de 2 nous casos respecte l'any passat, segons dades del Centre d'Estudis Epidemiològics sobre la Sida de Catalunya. Les dades posen de manifest que d'entre les persones afectades, una gran majoria són homes, i la principal via de contagi és el consum de drogues per via intravenosa.

Des de l'any passat, s'han detectat dos nous casos de malalts de Sida a la nostra ciutat. Així ho conclou l'informe del Centre d'Estudis Epidemiològics sobre la Sida de Catalunya, que fins el 30 de juny d'aquest any 2005 té registrats un total de 95 persones infectades pel virus VIH al municipi, de les quals un 30,5% continuen vives.

El mateix informe evidencia que bona part dels afectats -76- són homes, i que per edats, la franja amb més incidència és la que va dels 25 als 29 anys, seguida del grup d'edat comprès entre 30 i 39 anys. Pel que fa a les vies de contagi, el col·lectiu més nombrós és el dels heterosexuals que consumeixen drogues per via intravenosa, amb un 51,6% del total.

Tot i això, el director del Centre d'Estudis Epidemiològics, Jordi Casabona, assegura que aquest ja no és el principal motiu d'infecció i que hi ha molts altres elements a tenir en compte. Principalment un relaxament pel que fa a l'ús de mesures preventives.

Jordi Casabona

Un dels motius que hem identificat és aquesta sensació social que la SIDA ja no és una malaltia greu, que hi ha tractaments que pràcticament la curen, i per tant s'han relaxat una mica els nivells d'atenció


En el mateix sentit s'ha expressat el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs, que ha volgut remarcar el fet que en els darrers anys la xifra de persones infectades de Sida ha disminuït a la nostra ciutat, situant-se en un nivell molt similar al dels municipis de l'entorn.

Enric Tomàs

Afortunadament, a dia d'avui, estem en uns nivells similars a la resta de ciutats de l'entorn. És cert que anys enrera la SIDA va tenir una incidència molt alta a la ciutat però és un factor que s'ha anat corregint


Cal remarcar també que, segons les xifres d'aquests 24 anys, el 1995 va ser l'any en que es van registrar més casos al municipi, arribant fins als 13. En canvi, en els darrers 4 anys han estat 9 les persones infectades.

Recordem que aquestes dades recullen només els casos declarats voluntàriament i registrats pel Centre d'Estudis Epidemiològics sobre la Sida a Catalunya, ja que un altre dels problemes actuals és que bona part dels malalts triguen uns anys a descobrir que han contret la malaltia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.