El CMSC busca patrocinadors per finançar l'expedició a l'Everest, prevista pel maig


  • Comparteix:

Els alpinistes, d'entre 21 i 67 anys, intentaran fer el cim des de la cara nord

Els alpinistes, d'entre 21 i 67 anys, intentaran fer el cim des de la cara nord

El Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) està buscant patrocinadors per finançar la primera ascensió santcugatenca a l'Everest, prevista pel mes de maig. Set expedicionaris de la nostra ciutat d'entre 21 i 67 anys intentaran fer el cim, de 8.848 metres, ascendint per la cara nord.

Els set alpinistes santcugatencs preparen des de fa un any l'expedició, que s'iniciarà a princips d'abril i s'allargarà fins a principis de juny. Un dels principals reptes d'aquesta aventura és l'edat d'alguns dels membres de l'equip. Si el grup aconsegueix fer el cim, Antoni Pifarré, de 67 anys, es convertiria en l'alpinista més gran de l'Estat espanyol que corona l'Everest, mentre que Martí Mañosas, de 21 anys, batria el rècord espanyol de joventut. Alguns dels alpinistes, a més, intentaran l'ascenció del cim sense l'ajut d'oxigen addicional.

El president del Club Muntanyenc, Narcís Castanyer, assegura que un dels punts forts de l'expedició és que el grup humà combina experiència i joventut.

Narcís Castanyer

Al grup hi ha alpinistes de molta experiència, amb dos vuitmilistes, i també gent molt jove, que és l'elit de l'escalada del CMSC.


Els alpinistes santcugatencs esperen atacar l'ascens de l'Everest a finals del mes de maig, i ho faran per la cara nord, des del Tíbet. Un dels expedicionaris, Antoni Pifarré, explica els motius d'aquesta elecció.

Antoni Pifarré

La idea inicial era anar pel Nepal, però això encaria molt l'expedició. Al final hem optat per la via tibetana, pel nord, que és més complexa però més barata.


De moment, el CMSC i l'Ajuntament continuen buscant patrocinadors per finançar els 174.000 euros que costarà l'expedició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.