El ple aprova per unanimitat un nou Reglament Especial d'Honors, Distincions i Protocol


  • Comparteix:

El nou reglament substitueix el que hi havia fins ara, fet l'any 1976

El nou reglament substitueix el que hi havia fins ara, fet l'any 1976

L'Ajuntament de Sant Cugat ja compta amb un nou reglament Especial d'Honors, Distincions i Protocol, després que el ple l'hagi aprovat per unanimitat. D'aquesta manera s'actualitza el reglament vigent fins ara, i que datava de l'any 1976. Tots els grups del consistori han destacat l'esforç de negociació i de consens dels diferents grups polítics així com de l'equip de govern de Sant Cugat i de Valldoreix.

L'objectiu d'aquest reglament és regular la possibilitat de l'Ajuntament de premiar aquelles persones que s'hagin destacat pels seus mèrits o per la seva tasca a favor de la comunitat. A més, també incorpora unes regles de protocol inspirades en les normes de protocol i cerimonial la Generalitat, i que han de servir per regir els actes oficials del consistori.

En aquest sentit, el nou reglament regula aspectes com els passos a seguir a l'hora d'assignar denominacions a monuments i plaques commemoratives o a l'hora de concedir una distinció especial a persones que s'hagin significat per la seva tasca per la ciutat. També estableix les normes de protocol a seguir en els actes públics de l'Ajuntament i en aquells en què hi participa també l'EMD de Valldoreix.

El regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, s'ha felicitat pel que fet que aquest nou reglament permeti actualitzar el que hi havia vigent fins ara, i que va ser elaborat l'any 1976, abans de reinstaurar la democràcia. El regidor també ha remarcat la voluntat de transparència del procés i l'esforç de negociació i consens de totes les parts.

Jordi Puigneró

L'acord no ha sigut fàcil però la bona disposició per part dels grups municipals de l'oposició ha permès aquest èxit. Vull fer esment especial a l'actitud molt positiva que ha mantingut la presidència de l'EMD


En el mateix sentit s'han expressat la resta de grups del consistori, que han destacat el fet que s'hagin acceptat bona part de les esmenes presentades. El portaveu del PSC, Salvador Gausa, ha apuntat que el reglament 'neix coix' ja que finalment no s'ha pogut eliminar la possibilitat de nomenar alcaldes i regidors honoraris, una qüestió que considera que caldrà modernitzar.

Salvador Gausa

Nosaltres volem ser una institució moderna, i el reglament neix coix, per culpa de tots, perquè inclou una qüestió que no podrem modificar perquè no s'han presentat les al·legacions a temps, com és la inclusió dels alcaldes i regidors honoraris


El nou Reglament Especial d'Honors, Distincions i Protocol, que s'ha aprovat per unanimitat, inclou també altres qüestions com la recuperació dels premis 'Santcugatenc de l'Any', que passarien a denominar-se ara 'Premis Ciutat de Sant Cugat'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.