El Banc del Temps compta amb 60 socis després del primer any de funcionament


  • Comparteix:

Més de 60 persones s'han fet sòcies del Banc del Temps de Sant Cugat durant el seu primer any de funcionament. Coincidint amb el primer aniversari d'aquesta iniciativa, la regidora de Serveis Generals, Marta Subirà, ha fet una valoració molt positiva de la resposta dels santcugatencs, assegurant que s'ha posat de manifest que hi havia una necessitat que aquest Banc ajuda a cobrir.

El Banc del Temps de Sant Cugat ha celebrat el seu primer aniversari amb un balanç positiu per part dels seus impulsors. I és que, un any després de la seva posada en marxa, aquesta iniciativa destinada a fomentar l'intercanvi i al convivència ha superat ja els 60 socis.

Així ho ha explicat la regidora de Serveis Generals, Marta Subirà, durant el magazín 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora. Subirà ha assegurat que es tracta d'una xifra molt positiva, sobretot tenint en compte que aquesta és una iniciativa força arrelada arreu d'Europa però encara molt pionera al nostre país.

Marta Subirà

Ara per ara en fem una valoració molt positiva. Tenim més de 60 socis, una xifra molt considerable per una entitat que només té un any de vida, i s'estan produint força intercanvis entre aquestes persones


L'objectiu del Banc del Temps és precisament l'intercanvi gratuït de serveis entre veïns del municipi que necessitin o disposin de temps lliure.

De moment, la resposta obtinguda per aquesta iniciativa fa pensar, segons Subirà, que realment hi ha molta gent a Sant Cugat que necessita disposar de temps lliure o que necessiten algun tipus d'ajuda, però que també hi ha gent que disposa de temps per fer algun servei als altres.

D'altra banda, la regidora ha recordat que una altre dels objectius d'aquest banc és estrènyer els lligams de veïnatge i fomentar les relacions entre els ciutadans del municipi. En aquest sentit, Subirà assegura que els propis responsables del 'Banc del Temps' s'encarreguen, quan és necessari, de trencar el gel i facilitar les relacions entre els socis del projecte.

Marta Subirà

La idea del Banc del temps és crear comunitat, afavorir el coneixement entre veïns i veïnes, i encara que a vegades el primer contacte costa una mica, la funció de la secretaria del Banc és trencar aquest gel


Recordem que el Banc del Temps està promogut a Sant Cugat per l'Ajuntament i el Club Muntanyenc, amb la col·laboració de l'associació 'Salut i Família'.

Per participar-hi, les persones que ho vulguin només han dirigir-se a la secretaria del Banc del Temps, a la Casa de Cultura, i fer una entrevista personalitzada amb els seus responsables per tal de poder conèixer les necessitats i la disponibilitat. Un cop fet això, se'ls lliuraran una talonaris que permeten controlar l'intercanvi de temps i serveis entre els ciutadans. La fracció mínima de temps que es pot oferir o demanar és sempre d'una hora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.