La Unipau analitzarà el pacifisme literari a partir de textos de Tolstoi, Woolf i Brecht


  • Comparteix:

El seminari d'hivern es farà al Centre Borja els dies 25 i 26 de febrer

El seminari d'hivern es farà al Centre Borja els dies 25 i 26 de febrer

El pacifisme literari serà el tema central del tercer seminari d'hivern de la Universitat Internacional de la Pau, que se celebrarà el proper cap de setmana al Centre Borja. Els pensaments antibèlics en l'obra de Leon Tolstoi, Virginia Woolf i Bertold Brecht protagonitzaran aquesta iniciativa, que inclourà ponències, debats i lectures dramatitzades.

L'esperit pacisfista de tres grans escriptors de la literatura universal, Leon Tolstoi, Virginia Woolf i Bertold Brecht arribarà al Centre Borja de la nostra ciutat el proper cap de setmana, en la tercera edició del seminari monogràfic 'Pensaments per la Pau', que organitza la Universitat Internacional de la Pau.

Aquest curs d'hivern parteix de la base que els discursos artístics, en aquest cas la literatura, han estat i són molt importants en la construcció social dels conceptes de pau, justícia social i conflicte. La literatura es converteix així en un eix fonamental per entendre les actituds de les persones davant dels conflictes i de la construcció de pau. I és que, segons el president de la Unipau, Arcadi Oliveres, l'antibelicisme no només està en mans de polítics, pacifistes o militars, sinó també a prop de persones del món de la ciència i la cultura.

Arcadi Oliveres

Tolstoi és un gran escriptor pacifista que va inspirar a Gandi, l'obra de Brecht va destacar durant la II Guerra Mundial i Woolf es va comprometre de forma clara contra l'armament nuclear durant la post-guerra.


El professor de filosofia del dret de la UB, José Luís Gordillo, aproparà el pensament pacifista de Tolstoi, mentre que l'investigador en pau i desarmament Pere Ortega ho farà amb Brecht. L'exposició de l'obra de Woolf anirà a càrrec d'Anna Grau, del Grup Giulia Ainolfi. Els assistents també podran escoltar de primera mà l'obra literària dels escriptors a través lectures dramatitzades, coordinades per Àlvar Roda.

La directora de la Unipau, Neus Sotomayor, ha explicat que aquest tipus de seminari està dedicat a una reflexió més teòrica sobre el pensament pacifista a la nostra societat, en contraposició al seminari d'estiu, que se centra en diferents conflictes geopolítics o econòmics.

Neus Sotomayor

Calia una reflexió també sobre el pensament pacifista a la nostra societat. Aquest seminari ofereix una reflexió més teòrica.


D'altra banda, la Mediterrània i el nord de l'Àfrica protagonitzaran l'edició d'aquest any del seminari d'estiu de la Universitat Internacional de la Pau. El curs, titulat 'La Mediterrània: dues ribes, un món. Reflexions per a la solució dels conflictes', aprofondirà en la història i els orígens dels conflictes actuals, la política, l'economia de la zona així com la visió d'Orient cap a Occident. Tots aquests temes es tractaran entre el 13 i el 19 de juliol al Centre Borja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.