Neix un col·lectiu d'afectats pel PGM del 1976 que reclama la legalització de les cases de La Floresta


  • Comparteix:

L'agrupació denuncia que la 'picabaralla política' hagi bloquejat la solució al seu problema

L'agrupació denuncia que la 'picabaralla política' hagi bloquejat la solució al seu problema

Una seixantena de veïns de La Floresta han constituït un col·lectiu d'afectats pel Pla General Metropolità del 1976. L'agrupació denuncia que la modificació del PGM de La Floresta està bloquejada per culpa de 'picabaralles polítiques' i 'interessos partidistes', i recorden que des de fa 30 anys unes 90 famílies pateixen la 'injustícia' de tenir les cases fora d'ordenació.

El Pla General Metropolità de 1976 va deixar fora d'ordenació un grup de cases de La Floresta, construïdes abans d'aquest any, i que la nova planificació va situar en territori forestal. Des de fa 30 anys, els veïns afectats reclamen que se'ls retorni la qualificació de sòl urbà. L'any 2002, s'inicia un procés de modificació del PGM al sector de La Floresta que, entre d'altres coses, legalitza aquestes vivendes.

La tramitació d'aquesta modificació, però, no triga a encallar-se, perquè el projecte inclou la urbanització parcial de Can Busquets, un tema que aixeca una intensa polèmica política i social i que divideix els socis de l'equip de govern municipal. És per això que el Col·lectiu d'Afectats pel PGM de 1976, que s'acaba de constituir, reclama una solució definitiva al seu problema i denuncia que per culpa de les 'picabaralles polítiques', les seves cases segueixen fora d'ordenació. Albert Nicolás és el portaveu del col·lectiu.

Albert Nicolás

Tots els partits polítics estan d'acord en què es va fer una injustícia amb nosaltres i que ens han de retornar la legalitat, però les picabaralles polítiques fan que aquest tema no progressi. Ens volen canviar per Can Busquets i per això s'ha paralitzat tot.


El col·lectiu ha decidit contractar un advocat per assessorar-se sobre les possibles accions jurídiques que es podrien emprendre, ja que consideren que la via de la negociació amb els polítics ja s'ha esgotat. Albert Nicolás assegura que el seu objectiu és recuperar la legalitat perduda.

Albert Nicolás

Tenim les cases afectades des de fa 30 anys i no entenem que ens lliguin amb noves urbanitzacions. Tenim uns drets i hem de lluitar perquè ens retornin la legalitat que ja teníem.


El col·lectiu ha creat un grup de treball destinat a estudiar les estratègies que volen seguir en el futur, un cop esgotada la via de la negociació política.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.