La UIC oferirà a partir del gener a Sant Cugat un curs de cirurgia laparoscòpica


  • Comparteix:

La Facultat de la Salut de la Universitat Internacional de Catalunya, amb seu a l'Hospital General de Catalunya, oferirà a partir del mes de gener un màster pioner a Espanya. Es tracta d'un curs de dos anys en cirurgia laparoscòpica. Aquesta tècnica permet fer uns petits forats al cos per on s'introdueixen instruments per l'operació com pinces, tisores o làser. D'aquesta manera s'aconsegueix una recuperació més ràpida del pacient i un millor resultat estètic. El màster estarà dirigit pels doctors Carlos Ballesta i Ferran Fuertes.

Aquest màster respon a dos objectius fonamentals: d'una banda formar en laparoscòpia els especialistes de l'àmbit quirúrgic, i de l'altra, garantir que els alumnes que superin el curs puguin realitzar aquest tipus d'intervencions. La laparoscòpia es una tècnica molt difosa als Estats Units, encara que a l'Estat espanyol només s'usa en un vint per cent de les intervencions. Algunes de les operacions en les que ja s'aplica aquesta tècnica són, per exemple, les de vesícula biliar, d'hèrnies, de genoll, d'ovaris o de trompes. Igualment, s'aplica amb èxit en el control de l'obesitat. L'Institut d'Estudis de la Salut de la Generalitat considera que aquest màster és d'interés científic per l'àmbit biosanitari.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.