La web de l'Ajuntament permet fer una trentena de tràmits en línia


  • Comparteix:

La pàgina electrònica de l'Ajuntament (www.santcugat.cat) ofereix la possibilitat de fer una trentena de tràmits en línia. Sant Cugat és un dels municipis pioners en el desenvolupament d'e-Tram, el sistema que permet formalitzar gestions i tràmits municipals mitjançant Internet. La iniciativa neix de l'acord entre els consistoris catalans i l'Administració Oberta de Catalunya (AOC).

L'e-Tram permet formalitzar tràmits i gestions a distància. El sistema també facilita la possibilitat de consultar l'estat del tràmit mitjançant el correu electrònic i els missatges SMS. La plataforma tecnològica és una iniciativa conjunta dels ajuntaments i l'AOC.

En l'actualitat, es poden efectuar 31 tràmits a la web de l'Ajuntament. Els recursos a les multes de trànsit, el permís per a mudances i la reserva d'aparcament per a disminuïts físics són algunes de les gestions que es poden fer a Internet.

Més de la meitat de tràmits requereixen la identificació digital del ciutadà. Qualsevol persona pot obtenir el certificat d'identificació digital a la pàgina www.idcat.net. Aquesta certificació garanteix la validesa jurídica dels tràmits i permet fer les gestions amb seguretat.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, explica que el sistema e-Tram vol fer estalviar temps a la ciutadania.

Lluís Recoder

El sistema e-Tram permet estalviar temps i desplaçaments.


D'altra banda, l'Ajuntament, en col·laboració amb l'AOC, també ofereix el servei de volants telemàtics. D'aquesta manera, la modificació de dades del padró municipal es comunica al CatSalut i a l'Agència Tributària automàticament. Els ciutadans que vulguin que adherir-se al volant telemàtic han de signar un document a les oficines de l'Ajuntament.

La regidora de Societat de la Informació, Marta Subirà, explica que l'AOC treballa amb altres entitats perquè s'adhereixin al projecte de volant telemàtic.

Marta Subirà

L'AOC està treballant amb altres administracions per incorporar-les al projecte.


E-Tram neix de l'acord entre els consistoris catalans i l'Administració Oberta de Catalunya (AOC). La participació dels ajuntaments garanteix que la ciutadania pugui continuar usant el servei encara que es traslladi a un altre municipi.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.