El Grup de Natura critica la decisió de l'equip de govern d'instal·lar contenidors grocs


  • Comparteix:

El Grup de Natura del Club Muntanyenc critica la decisió de l'equip de govern d'instal·lar contenidors grocs per recollir envasos. L'entitat ecologista considera que el model de Residu Mínim, que preveu separar aquests materials a la planta de triatge, és un sistema més eficient i senzill. A més, el Grup de Natura demana polítiques públiques que obliguin a reduir la fabricació d'aquests tipus d'envasos d'un sol ús.

La decisió d'optar pels contenidors grocs a l'hora de reciclar envasos d'un sol ús és inadequada. Aquesta és la crítica que el Grup de Natura del Club Muntanyenc ha fet a l'equip de govern per abandonar el model de Residu Mínim i utilitzar els contenidors grocs per reciclar plàstics, llaunes i 'tetrabriks'. El grup ecologista recorda que el Residu Mínim preveu utilitzar la planta de triatge per separar aquests residus.

Per a l'entitat conservacionista, la planta de triatge és un sistema més senzill i eficent que els contenidors grocs, ja que d'una banda no és necessari desplegar contenidors i camions per la ciutat i, de l'altra, provoca menys molèsties als veïns, que s'estalvien fer una nova separació en origen. Escoltem un dels representants del Grup de Natura, Lluís Llerena.

Lluís Llerena

Els contenidors grocs ocupen molt espai als carrers, molt més espais de camions i són més molèsties pels veïns. I l'eficiència és menor que la planta de triatge.


A més, els ecologistes critiquen que malgrat que l'equip de govern ha optat pel sistema de contenidors grocs en comptes de la planta de triatge, el nombre de contenidors distribuïts pel municipi és 'insuficient' tenint en compte el volum d'envasos d'un sol ús que es genera a la nostra ciutat. Per això, denuncien que el consistori no es planteja l'objectiu real de reciclar el 100% dels envasos.

Segons el grup ecologista, els envasos d'un sol ús són la principal causa de l'augment del volum de residus en els darrers anys. Per això, demanen polítiques públiques que obliguin a reduir la producció d'aquests tipus d'envasos que són molt perjudicials per al medi ambient. Lluís Llerena.

Lluís Llerena

El 'quit' de la qüestió està en les polítiques actives de reducció d'envasoso d'un sol ús que obliguin als fabricants a produir envasos ecológics.


Els ecologistes apunten que, contràriament al que fixen les directrius de la UE potenciant per aquest ordre la reducció, la reutilització i finalment el reciclatge dels residus, la majoria de les administraciions han optat per polítiques de recilatge en comptes d'accions dirigides a reduir la fabricació de productes poc ecològics.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.