Sant Cugat lliura aquest vespre la medalla d'Honor de la ciutat a títol pòstum a Frederic Roda


  • Comparteix:

L'acte es farà a les vuit del vespre al Claustre del Monestir

L'acte es farà a les vuit del vespre al Claustre del Monestir

L'Ajuntament lliurarà aquest vespre la Medalla d'Honor de la ciutat a títol pòstum a Frederic Roda, en un acte que es farà al Claustre del Monestir. Aquest reconeixement es va aprovar al ple del mes de juny amb el suport de tots els grups polítics, que van voler destacar la tasca de Roda com a fundador d'iniciatives com la Universitat Internacional de la Pau o l'Institut Víctor Seix de Polemologia.

Frederic Roda va morir a principis de març a l'edat de 83 anys. Va ser un dels promotors del primer moviment per la pau a Catalunya, Pax Christi, i va fundar l'Institut Víctor Seix de Polemologia al 1967, que concedeix el Memorial Joan XXIII a persones o institucions compromeses amb la pau. A mitjans de la dècada dels 80, Frederic Roda, l'economista Arcadi Oliveres i el premi Nobel Adolfo Pérez Esquivel van crear de la Universitat Internacional de la Pau (Unipau), amb seu a Sant Cugat del Vallès.

Roda també va destacar per la seva vinculació amb el món del teatre. En aquest àmbit, va ser membre del Foment de l'Espectacle Selecte Associació (Festa) i va ocupar el càrrec de director general de l'Agrupació Dramàtica de Barcelona, entre d'altres càrrecs de responsabilitat.

Per tots aquests motius, el ple de l'Ajuntament del passat mes de juny va decidir atorgar-li la medalla d'Honor de la ciutat a títol pòstum. Totes les formacions van remarcar el fet que Roda vinculés la nostra ciutat a iniciatives com la Unipau. Escoltem l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

La Universitat Internacional de la Pau és una de les iniciatives santcugatenques amb més projecció exterior


Durant el mateix ple, el fill de Frederic, Àlvar Roda, va agrair en nom de la família la concessió de la medalla i va remarcar el seu compromís amb la pau i amb Sant Cugat.

Àlvar Roda

Va tenir la voluntat d'atorgar el valor de pertinença a la Universitat Internacional de la Pau


L'acte de lliurament de la medalla es farà avui, a les vuit del vespre, al Claustre del Monestir de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.