Valldoreix recupera el seu himne per commemorar l'Onze de Setembre


  • Comparteix:

Valldoreix commemora la Diada Nacional amb la recuperació de l'himne del territori i l'estrena de la seva bandera. Prop de 120 persones han assistit a la reestrena de la composició, interpretada per una cobla i la coral l'Harmonia de Valldoreix. L'acte ha conclòs amb la cantada de l'himne nacional.

Domènec Porta i Josep Porta van composar el l'himne de Valldoreix el 1934. 72 anys més tard, Eugeni Pont ha revisat alguns termes del text abans de la seva reestrena en l'Onze de Setembre d'enguany.

El text es va recuperar l'any passat i es va presentar en el 12è curs d'història de Valldoreix. El document recuperat incloïa arranjaments per a piano. Joaquim Soms s'ha encarregat d'adaptar els arranjaments per a cobla sardanista.

L'acte també ha servit per presentar la bandera del territori. El símbol és apaïsat, amb groc de fons, un pal onat blau i un pentàgon irregular vermell on s'inclou un castell.

La presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, destaca el valor de la identitat valldoreixenca.

Monttserrat Turu

Quan es parla d'indentitat de Catalunya, nosaltres també podem parlar d'identitat de Valldoreix.


Amb l'estrena de l'himne del territori, Valldoreix ha commemorat la Diada Nacional. Prop de 120 persones han assistit a la plaça del Centre Cultural, on, abans de l'estrena de l'himne, ha tingut lloc un concert de sardanes.

En el discurs institucional, Turu ha remarcat que el nou Estatut inclou per primera vegada les entitats municipals descentralitzades (EMD) com Valldoreix.

Segons la presidenta, aquest reconeixement és un avenç per al territori.

Montserrat Turu

A les entitats municipals descentralitzades, se les reconeix per primera vegada en un Estatut.


L'actuació ha acabat amb un berenar popular. Representants de les formacions polítiques del consistori han assistit als actes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.