La casa Abacial recupera el portal històric com entrada


  • Comparteix:

La Casa Abacial recupera el portal històric d'entrada i torna a convertir en finestra l'antiga porta que dóna a la Llotgeta del Monestir. La parròquia de Sant Pere d'Octavià ha iniciat una actuació de millora a l'edifici, que inclou l'adequació de les façanes, la connexió de les calderes i la col·locació de la bústia de correu.

La casa Abacial ha patit algunes reformes durant el mes de setembre. La més visual és la recuperació de l'antiga porta històrica d'entrada. Mossen Blai Blanquer explica els fets històrics del canvi de portes.

Mossèn Blai Blanquer

L'any 1943 el Doctor Griera va convertir una finestra ancestral en porta. Des de l'any 1943 s'entrava per aquella porta i es va perdre una sala.


Des que la casa Abacial va descobrir el portal històric s'ha transformat en finestra la vella porta provisional que havia obert el Doctor Griera. Amb la recuperació del nou portal la casa guanya una sala més.

Altres reformes que s'estan duent a terme inclouen unes millores a les façanes i la instal·lació de calderes i tubs a la casa Abacial que serviran posteriorment per conduïr l'aigua cap a l'església.

Totes aquestes petites obres van començar el mes de setembre i acabaran abans que finalitzi el mes vigent.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.