L'alcalde, a favor de la seguretat privada si la policia no garanteix la vigilància


  • Comparteix:

L'alcalde donarà suport als barris que contractin servei de seguretat privada sempre que les administracions no puguin garantir-hi la protecció. Recoder critica que la delegació del govern espanyol multés amb gairebé 60.000 euros l'empresa privada de vigilància contractada pel veïns del barri de Monmany, a Valldoreix.

L'alcalde admet sentir impotència quan les administracions no poden garantir la seguretat a zones de Catalunya. Per aquest motiu, Recoder respecta que un barri contracti vigilància privada si viu un clima d'intranquil·litat, tal com va fer Monmany.

L'alcalde ha remarcat que diversos indrets de Catalunya comptaven amb agents privats de seguretat abans que Monmany. Segons Recoder, els veïns de la zona van cometre l'error de fer pública la contractació de seguretat privada. En aquest sentit, l'alcalde ha criticat que l'EMD de Valldoreix s'oposés a la decisió dels residents i que la delegació del govern espanyol sancionés les companyies.

Escoltem l'alcalde.

Lluís Recoder

La delegació del govern en cap cas s'ha de dedicar a perseguir aquelles empreses que fan aquestes feines


Veïns de Monmany han certificat que la Policia Nacional espanyola vigilava els agents de seguretat privada del barri. A partir de les investigacions, la subdelegació del govern espanyol a Barcelona va sancionar amb 57.000 euros la companyia per mancança de formes en la contractació del servei. L'empresa ha recorregut la decisió de la subdelegació als tribunals.

Escoltem un dels veïns del barri, Josep Puig.

Josep Puig

La policia es limitava a passar a mitjanit i seguien el vigilant quan sortia de cadascuna de les cases.


En l'actualitat, unes 120 famílies de Monmany paguen una quota de 54 euros al mes per disposar de vigilants de seguretat privada al barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.