3.000 signatures demanen a l'Ajuntament més seguretat ciutadana


  • Comparteix:

Un grup de veïns ha lliurat 3.000 signatures a l'Ajuntament demanant que dediqui més recursos a garantir la seguretat ciutadana al municipi. Els promotors de la iniciativa, que s'han reunit amb l'alcalde, reconeixen que la Generalitat ha de destinar més mossos d'esquadra a Sant Cugat però reclamen al consistori mesures urgents per reduir la sensació d'inseguretat.

El grup de veïns, que assegura no respondre a cap interès polític, considera que els santcugatencs estan 'indefensos' davant l'existència de bandes de delinqüents organitzats que actuen 'amb molta professionalitat'.

Per frenar el 'clima general d'inseguretat' que han detectat entre la població, reclamen a l'Ajuntament que desplegui un paquet de mesures 'urgents' per garantir la protecció. Tot i reconèixer que la Generalitat no ha destinat a Sant Cugat el nombre de mossos d'esquadra que s'esperava, els veïns no accepten haver d'esperar al 2009 per augmentar els efectius i demanen al consistori que prengui mesures immediates.

Un dels portaveus del moviment veïnal, Carles Gelabert, proposa algunes solucions.

Carles Gelabert

La responsabilitat de la seguretat ciutadana és dels Mossos d'Esquadra, però el problema s'ha de resoldre ja. Demanem a l'alcalde que reforci la Policia Local i crear un cos de 'serenos'.


Els signants, però, remarquen la seva oposició a la contractació de seguretat privada per part dels veïns, ja que això generaria un greuge comparatiu entre els residents que es poden pagar aquest servei i els que no.

Carles Gelabert

Seria un greuge comparatiu entre qui s'ho pot pagar i qui no. A més, pot donar lloc a la creació de guetos.


El grup de veïns es tornarà a reunir d'aquí a 15 dies amb l'alcalde per escoltar les propostes de l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.