El Grup de Dones Immigrants denuncia marginació i 'maltractament social'


  • Comparteix:

La manca de comunicació entre les santcugatenques i les dones immigrants que arriben a la ciutat està provocant situacions de marginació i fins i tot maltractaments. Així ho conclou un informe del Grup de Dones Immigrants de Sant Cugat, que s'ha presentat aquest dissabte en el marc del Dia Internacional de la Dona.

L'informe vol contribuir a visualitzar els problemes que pateixen les dones immigrants a Sant Cugat i buscar solucions per acabar amb la discriminació que pateixen. L'estudi s'ha centrat en els col·lectius de dones marroquines i bolivianes, les primeres presents a Sant Cugat des de fa molts anys, i les altres acabades d'arribar. Segons l'informe, els prejudicis i les dificultats de comunicació entre les nouvingudes i la resta de la societat provoquen situacions d'exclusió.

La coordinadora del projecte, Helga Flamtermesky, explica que hi ha dones que porten molts anys a Sant Cugat i que encara són discriminades.

Helga Flamtermesky

Ens n'hem adonat que per més anys que portis a Sant Cugat hi ha casos en què et pots trobar igual d'exclòs i discriminat.


El Grup de Dones Immigrants demana un canvi en la legislació, ja que amb les actuals lleis els immigrants han de passar un llarg procés fins a la regularització. Un procés que moltes vegades no és complet, ja que sovint hi ha dones amb estudis superiors que no poden homologar els seus títols i només poden accedir a feines com el servei domèstic.

Flamtermesky denuncia que sovint aquesta discriminació provoca situacions de 'maltracte social'.

Helga Flamtermesky

La majoria d'aquestes dones treballen en el servei domèstic, de manera que es genera una relació desigual que pot degenerar en situacions de maltracte.


El Grup també aposta perquè aquests col·lectius deixin de ser objecte d'estadístiques i passin a ser subjectes actius en el disseny de les polítiques d'immigració. Per tot això, el més important és que aquest conflicte es visualitzi, es creïn campanyes de sensibilització i es generi un diàleg que fomenti la confiança mútua amb l'objectiu que les relacions entre les dones immigrants i la societat es normalitzin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.