Un col·lectiu anònim 'allibera' els nans dels jardins santcugatencs


  • Comparteix:

Una de les pintades del grup a una façana de la ciutat

Una de les pintades del grup a una façana de la ciutat

Un col·lectiu anònim ha iniciat una campanya d'alliberament de les estatuetes de jardí de Sant Cugat. El grup, que s'anomena Front d'Alliberament de Nans de Jardí, ha emès un comunicat on fa saber que el temps de 'la tirania i l'opressió' d'aquestes figuretes ha arribat a la seva fi.

El Front d'Alliberament de Nans de Jardí s'ha proposat acabar amb el que consideren un tracte 'humiliant i vergonyós' d'aquestes estatuetes. Per això, el col·lectiu ha començat a 'alliberar' els nans de pedra dels jardins de la ciutat per 'retornar-los' als boscos de Collserola.

Aquesta iniciativa, que ara arriba a la nostra ciutat, no és nova. La idea va néixer a França fa 11 anys quan un grup d'estudiants de la localitat francesa d'Alençon va decidir lluitar contra 'el mal gust de la petita burgesia'. Superada la sorpresa inicial, la lluita es va estendre ràpidament per tot França. El fenomen aviat va superar fronteres i en els anys successius van sorgir grups d'alliberament de nans a Itàlia, Anglaterra, Holanda i també a Catalunya.

A Sant Cugat, ara fa uns mesos, van aparèixer les primeres pintades en algunes façanes reclamant la llibertat d'aquestes figures de pedra. En un comunicat, el grup fa saber que no cessarà les seves activitats fins que l'últim dels follets de jardí 'visqui en pau i entre els seus'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.