L'ajuntament recupera l'antiga caserna de la Guàrdia Civil pels joves


  • Comparteix:

L'ajuntament ha recuperat per la ciutat l'antiga Caserna de Mira-sol després que la Guàrdia Civil ha fet l'entrega simbòlica de les claus. Han estat dos anys de llargues negociacions amb el ministeri de l'Interior que finalment han fructificat en un acord de compra per 232 mil euros. L'edifici es reconvertirà en 14 pisos de lloguer per a joves.

Amb l'entrega de les claus es donen per tancats dos anys de reunions i de dures negociacions entre el govern central i l'Ajuntament per aconseguir que la caserna, abandonada des del 97 per les últimes famílies de Guàrdies Civils, pugui ser utilitzada de nou per la ciutat. Ara, finalment, signat l'acord de compra-venda, l'equip de govern la destinarà a fomentar l'habitatge públic per als joves.

Segons ha explicat l'alcalde, és 'bon final' per un capítol llarg i costós:

Lluis Recoder

Inicialment, vam intentar una cessió gratuita de la Caserna, però vam veure que la política del ministeri de l'Interior no era aquesta


L'any 1951 l'Associació de veïns va cedir el terreny a la Benemèrita perquè s'hi construís una caserna. El cos estatal s'hi va implantar del 57 al 97. Ara, una vegada adquirida per l'Ajuntament, Promusa hi construirà apartaments en règim de lloguer. Segons Lluís Recoder oferir-la als joves és el millor ús que se li podia donar.

Lluís Recoder

D'ençà que la va abandonar la Guàrdia Civil ha estat en desús. Destinar-la als joves era la millor opció.


Els pisos es construiran de nou ja que s'han detectat problemes d'aluminosi al sostre que obliguen a enderrocar l'actual edifici. Els apartaments es faran respectant la fesonomia actual de l'immoble.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.