Valldoreix prepara la colònia Montserrat per prevenir els incendis


  • Comparteix:

L'EMD de Valldoreix, en col·laboració amb els agents forestals, estan preparant la colònia Montserrat, ubicada en una zona boscosa i aïllada, per organitzar una possible evacuació en cas d'incendi. Les actuacions inclouen la redacció del pla d'autoprotecció d'urbanitzacions, l'elaboració d'un cens de persones amb mobilitat reduïda i malalts crònics, així com un cens de materials útils per la lluita contra el foc.

La colònia Montserrat és una de les zones més aïllades de Valldoreix, ja que està al mig del Parc de Collserola. La seva situació la fa especialment sensible al risc d'incendi.

Per garantir una evacuació ràpida i el màxim de segura en cas d'incendi, l'EMD de Valldoreix està elaborant un cens entre la població de la zona per conèixer la seva situació.

La vocal de Serveis Socials de l'EMD de Valldoreix, Teresa Veciana, dóna més detalls de l'actuació que s'està duent a terme.

Teresa Veciana

Busquem informació per saber quines persones necessitarien un ajut especial per sortir de la zona.


A més, a la zona s'han habilitat dos camins laterals que permeten la sortida dels vehicles de la zona en cas d'incendi. Ho explica Teresa Veciana.

Teresa Veciana

Obrim uns camins laterals perquè la gent pugui sortir en cotxe i no col·lapsar la via principal.


Aquestes actuacions es complementen amb informació útil per prevenir els incendis i amb alguns consells que els veïns han de tenir en compte. L'EMD de Valldoreix té previst recollir totes les dades dels cens durant aquest cap de setmana per enllestir el protocol d'actuació en cas d'incendi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.