El govern projecta ampliar un 40% la capacitat del Metro del Vallès


  • Comparteix:

La Generalitat està redactant el projecte que permetrà incrementar fins a un 40% la freqüència de pas de la línia del Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Tot i l'anunci, l'alcalde, Lluís Recoder, reclama la prolongació de la línia del Vallès pel Tibidabo amb celeritat, una opinió contrària a la del secretari de Mobilitat, Manel Nadal.

L'estudi informatiu sortirà a exposició pública l'any vinent, tal com ha apuntat el president, José Montilla, en el debat de política general. Per augmentar la freqüència de pas de la línia del Vallès dels FGC és imprescindible prolongar la cua de maniobres de l'estació del final del trajecte de plaça Catalunya per permetre que els trens agilitzin els girs. El govern està redactant el projecte per ampliar aquest túnel de maniobres perquè pugui sortir a informació pública l'any que ve.

El mateix 2008 es posarà a licitació el projecte i un cop estigui acabada la prolongació del túnel de maniobres, FGC podrà incrementar fins a un 40% la freqüència de pas de les línies interurbanes, que inclou les estacions de Sant Cugat.

Segons el secretari per a la Mobilitat, Manel Nadal, aquest projecte no descarta el desdoblament de la línia ferroviària pel Tibidabo, tot i no ser prioritària.

Manel Nadal

El debat decidirà quines obres es faran. Sant Cugat té una línia saturada, però haurem de veure quines línies es fan.


En canvi, l'alcalde, Lluís Recoder, reclama rapidesa en l'execució del projecte.

Lluís Recoder

Necessitem la prolongació de la línia del Vallès pel Tibidabo. L'increment de població, de desplaçaments i d'activitat econòmica ho fan necessari.



La Generalitat ha presentat el projecte aquest dijous.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.