Sant Cugat rep tres mestres de Bòsnia i Hercegovina per compartir experiències


  • Comparteix:

Tres mestres de Bòsnia i Hercegovina visiten aquests dies la nostra ciutat per agrair el suport de l'Ajuntament a dues escoles per a invidents de la zona. Els docents aprofitaran la seva estada a Sant Cugat per conèixer el model d'integració que hi ha a Catalunya i aprendre de l'experiència d'altres professors.

Els mestres visiten la ciutat gràcies a la col·laboració de l'associació Mestres per Bòsnia, que va demanar al consistori ajut perquè les escoles de cecs poguessin disposar de material informàtic. Amb aquesta col·laboració, van poder adquirir 10 ordinadors, dues impressores i un escàner, que amb l'ajut de l'ONCE es van adaptar a les necessitats dels infants.

Per als mestres, aquesta ha estat l'oportunitat per agrair el suport ofert pels santcugatencs i aprendre de les experiències catalanes. Escoltem un dels mestres de l'escola de Derventa, a la República de Sèrbia.

Mestre

Per a nosaltres és una experiència nova. Estem impressionats de com es treballa aquí.


La regidora d'Educació i Joventut, Esther Salat, ha destacat la importància de fomentar la cooperació entre aquells pobles que van patir una guerra i de formar les noves generacions en la pau.

Esther Salat

Els han mostrat altres maneres de fer pedagogia i després de la guerra han pogut fer un salt qualitatiu.


Sant Cugat i Bòsnia i Hercegovina ja fa temps que treballen conjuntament. Des del 2002, el CEIP Collserola i l'associació Mestres per Bòsnia organitzen intercanvis de mestres per compartir opinions i iniciatives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.