Sant Cugat registra un descens d'afectats pel VIH i se situa en els 113 malalts


  • Comparteix:

Dins aquesta setmana d'actes, Ràdio Sant Cugat, ha organitzat una tertúlia per debatre l'estat de la Sida, avui. Sant Cugat registra una incidència de 176 persones afectades per la SIDA per 100 mil habitants, un índex superior a la mitjana catalana situada en les 125 persones. Aquesta prevalença, que afectat sobretot els drogodependents, ha anat baixant des dels anys 70.

Una de les conclusions del debat ha estat la dificultat de lluitar contra els interessos econòmics i empresarials que hi ha darrere les empreses farmacèutiques multinacionals que controlen els tractaments. Segons el metge David Dalmau, hi ha interessos amagats que dificulten l'accés de molts afectats, sobretot de països pobres, als medicaments. Un 95 % dels afectats pel virus viuen a l'Àfrica.

David Dalmau

La indústria farmacèutica vetlla pels seus interessos i a vegades són més potents que alguns països.


Des de l'Ajuntament es duu a terme un Programa d'Educació per la Sexualitat a l'Escola dirigida a alumnes d'ensenyament secundari. Raquel González, de Serveis Socials ha explicat que el programa arriba fins ara a cinc instituts públics, un de concertat i l'Escola Municipal d'Art. Tot i que mil 700 ja participen en aquesta iniciativa, l'assignatura pendent és que la teoria s'apliqui a la pràctica a l'hora sobretot de mantenir relacions sexuals:

Raquel Gonzalez

Els joves de Sant Cugat tenen molta informació però a vegades no ho apliquen. De tota manera els embarassos no desitjats són pocs.


Per la seva banda, Carme Olivé, de l'entitat d'ajuda als afectats, Actua Vallés, ha explicat que tot i que s'ha avançat en els tractaments, encara avui queda pendent la normalització dels afectats pel VIH.

Carme Olivé

Els tractaments deixen seqüeles i també aquestes persones a vegades han estat apartsts d'una feina; els és difícil.


Des de Creu Roja i els CAPS també s'aplica un programa d'intercanvi de xeringues.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.