Les treballadores socials demanen el mateix 'plus' de perillositat que els policies


  • Comparteix:

Una vintena de treballadores han protestat en el ple municipal de dilluns

Una vintena de treballadores han protestat en el ple municipal de dilluns

Les treballadadores dels Serveis Socials de l'Ajuntament reclamen un augment del suplement de perillositat fins equiparar-lo al de la Policia Local o la brigada d'obres. Una vintena de membres d'aquest col·lectiu han fet arribar les seves queixes al ple municipal d'aquest dilluns. L'equip de govern es mostra obert a augmentar aquesta retribució però no a equiparar-la amb la de la policia.

Amb la seva protesta al ple, les treballadores han volgut fer públic el seu 'malestar' i 'desconcert' perquè no se'ls han reconegut els riscos laborals al seu lloc de treball, tal com, segons asseguren, recull en un acord laboral de l'any 2002. A més, les empleades municipals recorden que el 2007 els sindicats UGT i CCOO van arribr a un pacte amb l'àrea de recursos humans que, segons denuncien, no s'ha complert.

Les treballadores socials de l'Ajuntament han demanat l'equiparació del suplement de perillositat amb el que actualment cobren els agents de la Policia Local i els empleats de la brigada municipal d'obres, entre d'altres col·lectius. Així ho ha dit la portaveu del col·lectiu de tècnics dels Serveis Socials, María José Moure.

María José Moure

Demanem que se'ns reconeguin els mateixos drets laborals que per aquest concepte ja tenen altres treballadors de l'Ajuntament.


Des del sindicat UGT, José García Expósito ha denunciat l'incompliment d'aquest acord i ha subratllat que les treballadores socials estan cobrant només una cinquena part del que està establert en l'acord del 2002.

José García Expósito

Creia que s'estava pagant perquè en l'última conversa que havia tingut havia acordat que se'ls pagaria.


El regidor de Serveis Generals, Jordi Puigneró, ha negat que les treballadores dels Serveis Socials no estiguin cobrant cap suplement de perillositat. Puigneró ha avançat que el que no farà l'equip de govern és equiparar aquest 'plus' amb els dels policies perquè considera que el nivell de perillositat no és el mateix.

Jordi Puigneró

Creiem que la perillositat que comporta treballar a la Policia Local no és equiparable a la d'aquest col·lectiu.


Amb tot, Puigneró ha afegit que l'equip de govern està obert a negociar un augment del 'plus' de perillositat per a aquestes treballadores municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.