La delegació local de Famílies Nombroses de Catalunya critica les ajudes de l'Estat a les mares treballadores


  • Comparteix:

La delegació santcugatenca de Famílies Nombroses de Catalunya es mostra crítica amb les noves ajudes del govern estatal per a les mares treballadores. L'associació les considera insuficients i aclareix que no es tracta d'una ajuda, sinó d'una deducció fiscal.

A partir d'aquest mes de gener les mares treballadores amb fills menors de tres anys rebran una ajuda mensual de 100 euros. Aquesta mesura, però, ha estat rebuda amb un cert desencant per l'associació de Famílies Nombroses de Sant Cugat, que considera que les ajudes de l'Estat estan molt lluny del que es fa a Europa.

Des de la delegació santcugatenca de FANOC, Josep Manel Prats, aclareix que no es tracta exactament d'una ajuda, sinó d'una deducció fiscal. La última reforma de l'IRPF establia en un principi una deducció de 1200 euros en la declaració de rendes de les famílies amb fills menors de tres anys. El govern, però, ha decidit dosificar les deduccions mensualment:

Josep Manel Prats

La naturalesa és una deducció de 1.200 euros per les persones que tenen rendes i fills menors de tres anys


D'altra banda, l'associació de Famílies Nombroses ha plantejat a l'Ajuntament de Sant Cugat la creació de nous serveis. La FANOC proposa crear seminaris perquè els informadors del telèfon 010 puguin atendre totes les consultes referents a ajudes familiars. La delegació proposa també la creació d'una borsa de mainaderes que faciliti la tasca dels pares. Aquest servei es destinaria, en un principi als associats de FANOC i, posteriorment, s'obriria a tots els pares santcugatencs.

De moment, l'Ajuntament s'ha interessat pel projecte i estudia la seva posada en marxa. Ho explica la tinent d'alcalde d'Igualtat, Polítiques Socials i Serveis Personals, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Pensem que és una bona mesura per començar a moure una borsa de cangurs


A banda d'aquests futurs serveis, l'Ajuntament de Sant Cugat ofereix a les famílies nombroses altres tipus d'ajudes seguint els criteris de la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.