Marcel Coderch critica l'energia nuclear en el seu llibre 'El espejismo nuclear'


Temes relacionats

Coderch: 'L'energia nuclear és un llegat de residus pels propers 500.000 anys' (20/jul/08)


  • Comparteix:

Marcel Coderch durant una entrevista a Cugat.cat

Marcel Coderch durant una entrevista a Cugat.cat

'L'energia nuclear ha resultat un fracàs econòmic, tecnològic i ambiental'. Ho ha dit l'enginyer i membre del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de la Generalitat, Marcel Coderch, en una entrevista a Cugat.cat. L'activista anti-energia nuclear presentarà aquest divendres a Sant Cugat el llibre 'El espejismo nuclear', escrit conjuntament amb Núria Almiron.

El llibre explica que les centrals nuclears no han resolt la seva manca de seguretat, els residus radioactius i la seva contribució a la proliferació d'armes nuclears.

Marcel Coderch i Núria Almiron volen desmentir alguns dels arguments favorables a les centrals nuclears, com ara que l'energia nuclear no genera l'efecte hivernacle o que és una energia que pot assegurar una independència respecte al petroli.

El llibre, però, se centra, sobretot, en els aspectes econòmics d'aquesta energia. Coderch assegura que no és ni tan sols competitiva econòmicament.

Marcel Coderch

L'energia nuclear no ha estat mai una decisió de cap empresa, sempre hi ha l'Estat darrera perquè ningú inverteix 5.000 milions d'euros a 50 anys vista sense una garantia.






Marcel Coderch presentarà el seu últim llibre 'El espejismo nuclear' aquest divendres a les vuit del vespre a la llibreria Mythos de la nostra ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.