Les farmàcies santcugatenques podran fer el test ràpid del VIH a partir del 2009


  • Comparteix:

Les farmàcies de Sant Cugat podran ofertar al 2009 el projecte pilot del test ràpid del VIH. L'objectiu de la iniciativa és facilitar l'accés a la prova a les poblacions més vulnerables i que no acostumen a adreçar-se a la xarxa sanitària, evitar el retard del diagnòstic i afavorir el tractament precoç de la infecció. La prova, que tindrà una durada de sis mesos, es durà a terme en totes les poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona amb més de 50.000 habitants.

Els farmacèutics que ofertaran el test rebran una formació acreditada sobre la praxis de l'instrument i sobre l'acompanyament assistencial de l'usuari a l'hora de comunicar-li el resultat.

Les farmàcies que vulguin participar en el programa hauran de complir uns requisits, com el de tenir experiència provada en programes de reducció de danys, formació en atenció farmacèutica, disposar d'una infraestructura que asseguri les condicions de privacitat i completar la formació específica que s'oferirà per participar-hi, entre d'altres condicions.

Tot i que les farmàcies santcugatenques encara no han rebut informació sobre la iniciativa, la titular de la farmàcia Santiago de les Planes, Luisa Santiago, explica que el seu negoci no hi podrà participar.

Luisa Santiago

Nosaltres no participarem perquè no podem assumir les condicions que demanen, però esperem que alguna farmàcia gran de Sant Cugat s'hi apunti.



A més, la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària ha dissenyat un projecte de formació per als professionals de primària que han d'oferir consells als seus pacients. Aquest dimecres ha començat el primer curs i, en total, es faran sis sessions d'instrucció de formadors.

Luisa Santiago creu que la sanitat també hauria d'estar present en els cursos de formació que es fan a farmacèutics.

Luisa Santiago

El Col·legi de Farmacèutics potència des de fa molts anys l'atenció farmacèutica amb cursos de formació. Ara s'està intentant que la sanitat també s'impliqui amb la tasca.







Fer-se la prova serà gratuït i formarà part de la futura cartera de serveis cognitius que podran ser proveïts des de la farmàcia comunitària.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.