L'equip de govern defensa l'aplicació de l'IPC català en el càlcul dels sous municipals


Temes relacionats

Els sindicats responen al govern que l'IPC reclamat es contempla en el conveni col·lectiu (27/gen/09)

Els treballadors municipals veuen perillar el seu poder adquisitiu, segons els sindicats (26/gen/09)


  • Comparteix:

Jordi Puigneró, regidor de Serveis Interns

Jordi Puigneró, regidor de Serveis Interns

L'equip de govern mantindrà la pujada salarial dels treballadors municipals en l'1'6%, l'IPC català més actualitzat, i no en el 2% com demanen els sindicats de l'Ajuntament. El regidor de Serveis Interns, Jordi Puigneró, ha explicat a Cugat.cat que aquesta decisió respon a les condicions pactades entre el consistori i els representants dels treballadors, i ha minimitzat l'impacte econòmic que tindrà sobre els empleats municipals.

Durant la tertúlia dels dimarts a Cugat.cat, el regidor de Serveis Interns, Jordi Puigneró, ha recordat que el conveni, vigent fins el 2010, estableix l'IPC català com a referència per actualitzar els salaris municipals, sempre que aquesta pujada no sobrepassi el que marquen els Pressupostos Generals de l'Estat. Puigneró ha dit que aquestes són les condicions pactades amb els sindicats de l'Ajuntament en el seu moment i ha deixat clar que el consistori les mantindrà.

Puigneró ha defensat l'aplicació de l'índex català per 'coherència' i n'ha relativitzat els efectes econòmics per als empleats municipals.

Jordi Puigneró

Per coherència hem calculat els sous com cada any. Potser aquest any perden quatre dècimes, però en un entorn on la gent perd la feina no és tan greu.


En resposta a les reclamacions dels sindicats de l'Ajuntament, Puigneró ha recordat que l'equip de govern no està obligat a arribar al topall del 2% d'increment salarial que marca l'Estat, sinó que, en tot cas, la seva obligació és no sobrepassar-lo.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.