Xavier Boix (ICV-EUiA) : 'Farrés és un gran referent polític'


  • Comparteix:

Antoni Farrés

Antoni Farrés

ICV de Sant Cugat defineix Antoni Farrés com a referent polític d'àmbit local i nacional. El primer alcalde democràtic de Sabadell ha mort aquest divendres als 64 anys a causa d'un càncer de pulmó.

Advocat de professió, Farrés va ser alcalde durant 20 anys, des del 1979 fins al 1999, encapçalant les llistes del PSUC i, després, d'Iniciativa, partit que va abandonar quan va deixar l'alcaldia. Farrés és recordat per la transformació urbanística de la ciutat per acabar amb el barraquisme de l'època franquista. L'exalcalde també va ser diputat del Parlament entre el 1992 i el 1995.

El portaveu municipal d' ICV-EUiA, Xavier Boix, qualifica Farrés de referent a seguir per la seva honestedat i eficàcia en la gestió política.


Xavier Boix

És un referent municipalista i polític que sempre ha posat per davant l'ètica i els valors, i ha destacat per una gran eficàcia en la gestió.


Quan va deixar l'alcaldia es va centrar en les noves tecnologies. Va ser assessor del Banc Sabadell, de Jazztel, i de la Conselleria de Governació. Finalment, també va ser el primer President del Consell Comarcal del Vallès Occidental i responsable de l'àmbit municipal del Fòrum de les Cultures, entre d'altres càrrecs.

Boix destaca l'eficiència de Farrés a l'hora de plasmar els ideals en una bona gestió. En concret, ha citat les dues etapes que considera més significatives.


Xavier Boix

La transformació del llegat franquista de Sabadell acabant amb el barraquisme, i també la seva lluita i denúncia contra la corrupció en els càrrecs electes.


Sabadell ha decretat tres dies de dol en el seu record. Fins diumenge les banderes de la ciutat onejaran a mig pal i no es faran actes oficials ni cap altra activitat organitzada per l'Ajuntament.

La capella ardent tornarà a obrir avui, de les nou a les dues del migdia. El funeral s'oficiarà amb una cerimònia privada, per voluntat de la família.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.