Augmenta un 14% la recollida selectiva als contenidors de la ciutat


  • Comparteix:

Paraira durant la presentació dels resultats del 2008

Paraira durant la presentació dels resultats del 2008

Sant Cugat va enviar a l'abocador el 2008 més d'un miler de tones de deixalles de rebuig menys que al 2007. En aquest mateix període, ha crescut un 14% la recollida de residus reciclables, entre els quals destaca la fracció orgànica amb un 28%. Tot i aquestes xifres, l'àrea de Serveis Urbans es fixa com a objectiu millorar els resultats i estendre la recollida de brossa orgànica als districtes, ja que ara només està disponible al centre de la ciutat i a Mira-sol.

Sant Cugat manté la tendència dels darrers anys: milloren els resultats de la recollida selectiva i disminueix la quantitat de residus que finalment arriba a l'abocador, segons les dades presentades aquest dilluns per l'àrea de Serveis Urbans.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, valora els resultats de l'any passat en aquesta matèria.

Cristina Paraira

Considerant que augmenta la població, és molt positiu que augmenti la recollida i la generació de rebuig.


Les minideixalleries, on es poden dipositar restes de piles, bateries, DVD i altres consumibles, també han incrementat els seus registres de recollida: al 2007 s'han dipositat en aquests punts un 59% més de residus que en l'any anterior. Pel que fa als Punts Verds, on es recuperen diferents tipus de vidre i olis o ferralla, entre d'altres productes, es va rebre un 50 % més de tones de residu.

Tot i aquests bons resultats, Paraira considera que encara queden elements a millorar.

Cristina Paraira

Hem d'acabar d'implantar la recollida orgànica. Farem més racional també la recollida d'envasos.



La recollida de vidre continua la tendència creixent dels darrers quatre anys, mentre que la recollida de paper i cartró es manté estable des de l'any passat. La recollida d'envasos, iniciada ara fa dos anys, és la que creix més.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El que seria desitjable és que, abans de fixar nous objectius, asseguressin la recollida dels contenidors ja instal·lats. A l\'Estació de La Floresta el groc d\'envasos s\'omple en un parell de dies i la gent deixa les bosses per terra. No sé perquè no les llencen a orgànics, que es recullen cada dia i estan bastant buits. Les bosses que del terra no les recullen. És un autèntica vergonya. Això sí, l\'informe oficial és d\'objectiu assolit i algú es deu penjar medalles

bep mas. Enviat el 24/mar/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.