Patrimoni Viu proposa un viatge pel passat, present i futur de la pagesia a la ciutat


Temes relacionats

El ball i els tallers d'oficis traslladen la ciutat al Sant Cugat de fa un segle (30/mai/09)

Sant Cugat se submergeix en el seu passat agrícola amb les jornades del Patrimoni Viu 2009 (30/mai/09)


  • Comparteix:

Patrimoni Viu trasllada els santcugatencs en un viatge pel passat, present i futur de la pagesia a la ciutat i reivindica la seva existència. Tres conferències han explicat els canvis que ha sofert l'agricultura a Sant Cugat, la única solució agrícola de Torre Negra i el consum d'aliments ecològics en cooperatives per donar suport als productes naturals. En paral·lel, la plaça de l'Om, plena de gom a gom, ha estat l'escenari de la segona actuació a l'Envelat a càrrec de la formació de dansa tradicional Grup Mediterrània.

Un dels conferenciants, Pere Pujol, explica com a pagès la problemàtica en què es troba la seva professió actualment.

Pere Pujol

La situació ha canviat. Sant Cugat ha quedat sense cap pagès. Ara, al pagès li costa molt de viure. Hi ha, però, la pagesia de diversió. Molta gent té un tros de terra per divertir-se.



De la seva banda, el membre de la Plataforma Cívica per a la Defensa de Torre Negra, Lluís Llerenas, proposa com a solució per a potenciar l'agricultura a Sant Cugat l'explotació de les terres agrícoles de Torre Negra.

Lluís Llerenas

El futur de l'agricultura passa per Torre Negra. Cal garantir que el terra no serà urbanitzat i que hi hagi clients locals que comprin el producte.




Una altra iniciativa que permet incentivar l'economia agrícola l'ha proposat el membre del moviment agroecològic de Catalunya, Miquel Vallmitjana, amb el comerç a partir de les cooperatives de consum.


Miquel Vallmitjana

L'autogestió no és una proposta que tothom estigui disposat a fer. Som uns 70 consumidors a Sant Cugat que pressionem cooperatives per salvar la pagesia actual.




El Grup Mediterrània ha aconseguit omplir la plaça de l'Om de famílies santcugatenques. La formació de dansa tradicional catalana ha finalitzat l'actuació amb el segon passi de l'Envelat amb el qual ha rebut una gran ovació del públic.


La sessió matutina de la segona jornada del cicle ha estat marcada pels tallers d'oficis tradicionals, especialment dirigits als més petits. Els actes de la segona edició del Patrimoni Viu segueixen aquest diumenge amb jocs tradicionals, tallers i sardanes, entre altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.