Un centenar de persones, a l'espera d'estudiar català al Servei Local de la Casa de Cultura


  • Comparteix:

Els cursos de català s'imparteixen a la Casa de Cultura

Els cursos de català s'imparteixen a la Casa de Cultura

Un centenar de persones està a l'espera de fer un curs de català bàsic al Servei Local de Català, ubicat a la Casa de Cultura. La responsable del servei, Núria Tarridas, valora l'esforç de les administracions, però els demana augmentar les prop de 150 places actuals. Segons Tarridas, l'increment de l'atur és una de les causes de l'elevat nombre de peticions per estudiar català.

Els cursos de català de nivell bàsic que s'imparteixen a la Casa de Cutura tenen una llista d'espera de 95 persones de 453. És a dir, el 20% de les persones que han demanat cursar el nivell bàsic de català a Sant Cugat no ha pogut fer-ho.

La responsable del Servei Local de Català, Núria Tarridas, ha explicat que la majoria d'estudiants de català són de nacionalitat sud-americana, magrebina i de l'Europa de l'Est. Tarridas apunta a l'increment de l'atur com una de les explicacions de l'augment de peticions.

Núria Tarridas

Amb la crisi hi ha més gent a l'atur. Persones que no s'apuntarien a un curs de català, ara tenen més disponibilitat i s'interessen per la llengua.


Els cursos de català són gratuïts i estan finançats per l'Ajuntament, el Consorci de Normalització Lingüística i la Diputació. Tarridas explica que 'la realitat ha superat les previsions' i considera que els recursos no són suficients, tot i que valora l'esforç de les institucions.

Núria Tarridas

Els cursos es programen depenent dels pressupostos però, a vegades, la realitat supera les previsions. L'Ajuntament té bona voluntat en aquesta qüestió.



El Servei Local de Català considera el català com una 'eina fonamental per integrar-se'. Per això, està gestionant la llista d'espera i confia a poder augmentar el nombre de cursos de cara al setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.