S'inaugura oficialment a Valldoreix l'escola jueva Hatikva


  • Comparteix:

L'escola jueva Hatikva ha obert aquest dimarts oficialment les portes de les seves instal·lacions a Valldoreix. Tot i que ja porta més d'un any a la ciutat, no ha estat fins ara que s'ha inaugurat oficialment, amb un acte que ha comptat amb la presència del president de la Comunitat Israelita de Barcelona, Teodoro Burdman, i de l'alcalde, Lluís Recoder, entre altres autoritats. L'escola Hatikva té actualment uns 160 alumnes des de preescolar fins a 3r d'ESO, i es marca com a objectiu el coneixement profund de la cultura jueva, el plurilingüisme i el domini de les noves tecnologies.

L'escola és resultat del trasllat de l'antic Col·legi Sefardí de Barcelona, fundat el 1972. El desig de tenir unes instal·lacions més àmplies i un entorn més agradable van propiciar aquest trasllat a Valldoreix, que es va completar el maig del 2008.

El president de la Comunitat Israelita de Barcelona, Teodoro Burdman, ha explicat durant la inauguració el significat del nom de l'escola.

Teodoro Burdman

Hatikva és esperança. Esperança d'un món món millor, més just i més solidari. Esperança d'un món en pau.




L'alcalde, Lluís Recoder, assegura que no s'ha d'amagar l'admiració que la cultura jueva desperta en molts catalans.

Lluís Recoder

No diré res de nou si expresso la meva admiració pel poble jueu. I ho vull dir en veu alta. Hauríem de viure aquesta realitat sense complexes.



L'escola Hatikva, a causa de la complicada situació que els jueus viuen a certs llocs del món, compta amb grans mesures de seguretat, com són tota una sèrie de cables d'acer que protegeixen les finestres de possibles explosions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.