L'Ateneu denuncia la impunitat política a l'Argentina a través d'una exposició


  • Comparteix:

La 'Muestra Itinerante contra la Impunidad' arriba a l'Ateneu Santcugatenc a partir del 5 de maig. L'objectiu d'aquesta iniciativa, organitzada per la Plataforma Argentina contra la Impunidad de Barcelona, és denunciar la impunitat de què gaudeixen molts governants que han comès crims contra la humanitat.

Durant 15 dies es podrà veure una exposició realitzada per artistes argentins sobre els desapareguts durant les dictadures i sobre la realitat que viu actualment Argentina. Així mateix, la mostra es complementarà amb un dinar popular, tres conferències sobre la situació actual i la història d'Argentina i un cine-fòrum. Amb l'organització d'aquestes activitats, l'Ateneu es vol posicionar en contra de la perpetuació del sistema polític i econòmic argentí després de les eleccions perquè ha estat el causant de la crisi actual. Ho explica Ramon Pros, president de l'Ateneu.

Ramon Pros

No volem ser complices de l'intent de treure a la societat argentina els seus drets


Aquesta mostra s'emmarca dins de les iniciatives que organitza la Plataforma Argentina Contra la Impunidad de Barcelona. La plataforma es va constituir l'any 95, quan van començar els judicis contra la dictadura militar argentina. El seu objectiu és lluitar perquè es jutgin a tots els culpables de drets contra la humanitat tant si són governants escollits democràticament com dictadors. Des de la plataforma es denuncia que els crims s'han continuat cometent després de la dictadura. Gabriel Alejo, membre de la plataforma, en detalla alguns exemples.

Gabriel Alejo

Estem contra aquests governats que han robat al poble


Les activitats començaran el dilluns 5 de maig amb la inauguració de la mostra i s'allargaran fins el dissabte dia 17.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.