Mor el professor i expert en literatura del segle XIX Sergi Beser


  • Comparteix:

Sergi Beser (Font:comarquesnord.cat)

Sergi Beser (Font:comarquesnord.cat)

El professor i estudiós literari Sergi Beser, resident a Sant Cugat, ha mort aquest divendres a l'edat de 75 anys. Beser era catedràtic emèrit de la UAB i especialista en literatura, sobretot del segle XIX. Familiars i amics han donat l'últim adéu al professor aquest matí, amb un acte civil al tanatori de Sant Cugat a les onze del matí.

Beser (Morella 1934 - Sant Cugat 2010) va dedicar bona part de la seva vida professional als escriptors més destacats del XIX, convertint-se en un expert mundial en autors com Clarín i la seva obra més internacional 'La Regenta'. Sobre Clarín ha publicat varies monografies. De fet, es va doctorar en filologia romànica amb qualificació de matrícula cum laude amb una tesi sobre Leopoldo Alas.

Durant set anys va ser professor de literatura espanyola i catalana a les universitats angleses de Durham i Sheffield, i també ha estat professor visitant a les universitats nord-americanes de Brown, Ohio i Harvard. A la Universitat Autònoma de Barcelona va ocupar distints càrrecs de responsabilitat acadèmica des de 1970 quan va accedir com a professor i a partir de 1988 com a catedràtic titular. Sergi Beser també va presidir el Memorial Manuel Vázquez Montalbán, una fundació destinada a retre homenatge a Vázquez Montalbán i recordar la seva obra.

Beser, resident a la nostra ciutat des de feia anys, va ser un habitual de les tertúlies de El Mesón durant la dècada dels 70 i 80.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Huérfana de ti, te amaré, como siempre. In memoriam.

Ana Ozores. Enviat el 24/gen/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.