Sant Cugat dobla l'oferta de cursos de català per cobrir la creixent demanda


Temes relacionats

Un centenar de persones, a l'espera d'estudiar català al Servei Local de la Casa de Cultura ( 4/jun/09)


  • Comparteix:

Roda de Premsa de presentació dels nous cursos

Roda de Premsa de presentació dels nous cursos

Sant Cugat ha doblat el nombre de cursos d'acolliment lingüístic per donar resposta a la creixent demanda. Aquest any, un total de 25 cursos de nivell inicial i bàsic de català donaran servei a 580 alumnes en horari de matí i tarda, i també els dissabtes. La iniciativa, nascuda al 2006, és fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament, el Consorci per a la Normalització Lingüística, i Òmnium Cultural.

Un centenar de persones es van quedar en llista d'espera a la convocatòria de cursos del setembre. Per això, l'Ajuntament ha ampliat el conveni amb el Consorci per a la Normalització Lingüística per oferir 12 cursos més que l'any passat.

La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, ha explicat que el català ha deixat de ser pels immigrants només una eina laboral.

Susanna Pellicer

Entre els nouvinguts està calant el missatge que el català no és només una eina laboral.



De la seva banda, la directora del Consorci de Normalització Lingüística del Vallès Occidental-3, Montserrat Trilles, ha destacat l'esforç de l'Ajuntament per ampliar l'oferta d'ensenyament del català.

Montserrat Trilles

Tot i no ser bona època ampliem el servei. Ara no hi ha ningú en llista d'espera gràcies a l'esforç de l'Ajuntament.



Òmnium Cultural de Sant Cugat també col·labora en la iniciativa oferint sis cursos més. La seva vicepresidenta, Rosa Caballé, ha explicat en què consisteix l'aportació de l'entitat.

Rosa Caballé

Vam notar la necessitat d'un curs més informal. Nosaltres organitzem cursos de conversa.




En total, el cost dels cursos per aquest any suma 64.447 euros, dels quals 37.163 els aporta l'Ajuntament i la resta provenen de la Generalitat i la Diputació de Barcelona. Respecte l'exercici anterior, l'aportació del consistori s'ha incrementat en 28.663 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.