Els sindicats de l'ensenyament convoquen noves accions per protestar contra la política d'educació de la Generalitat


Temes relacionats

Els sindicats repensen l'estratègia després del baix seguiment de la vaga (18/mar/10)

Un 34% dels docents de Sant Cugat s'han sumat a la vaga, segons USTEC (17/mar/10)

Nova concentració contra el projecte de Llei d'Educació de Catalunya (29/abr/09)

El suport a la vaga obliga Maragall a replantejar la Llei d'Educació, segons els sindicats (20/mar/09)


  • Comparteix:

Els sindicats de l'ensenyament anuncien noves mobilitzacions

Els sindicats de l'ensenyament anuncien noves mobilitzacions

El sindicats majoritaris de l'ensenyament han anunciat noves mobilitzacions per mostrar el seu rebuig a la política educativa del departament d'Educació de la Generalitat. Entre les mesures que prepara el col·lectiu, hi ha previstes una concentració davant dels ajuntaments, una tancada dels delegats sindicats dins de les escoles i dues jornades de vaga. Els docents, que ja s'han mobilitzat en quatre ocasions més, estan en contra de la nova Llei d'Educació que, segons diuen, preveu la retallada de plantilles i el decret d'autonomia de centres.

Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, ASPEC-Sps i Fete-UGT han convocat noves mobilitzacions del professorat per criticar la gestió del conseller d'Educació, Ernest Maragall.

Entre les mesures previstes, hi ha una concentració municipal simultània el 27 d'abril davant dels ajuntaments i un referèndum als centres amb la participació dels pares i mares dels alumnes de secundària.

També s'ha programat pel 6 de maig una tancada de delegats sindicals als centres. El sindicats han convocat una concentració a la plaça Sant Jaume de Barcelona i una manifestació social de tota la comunitat educativa.

D'altra banda, s'han organitzat dues jornades de vaga, una al maig i l'altra al setembre. Finalment, el primer dia del curs 2010-2011 està previst que els alumnes, tot i anar al centre a la seva hora, no comencin les classes fins a les 11 del matí.

Els docents catalans volen mostrar amb aquestes mobilitzacions el seu rebuig a la nova Llei d'Educació, agreujat per la modificació del calendari escolar, la nova forma de contractació de personal i el decret d'autonomia dels centres que, segons diuen, impedeix una bona gestió de les escoles i instituts.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.